24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

Nevážne vážne o 2FL: Kolo vyrovnané ako Ronaldinhove zuby

Zápasy druhej ligy naberajú s blížiacim sa koncom jesennej časti na dôležitosti, preto sme v 14.kole videli doteraz najvyrovnanejšie kolo, v ktorom sa zrodili dve remízy, až päť najtesnejších výhier a najvyššiu výhru len o dva góly. Dva šlágre kola v Humennom a Petržalke, pekné počasie a kvalitné zápasy však neprilákali na štadióny veľa ľudí. Tak snáď ste pozerali aspoň na obrazovkách.

FK Humenné – MFK Dukla Banská Bystrica 1:1 

Na Východe je zrejme sezóna zberania sliviek a jabĺk do kvasu v plnom prúde, a tak na jeden zo šlágrov jesene, súboj druhého s prvým, prišlo asi toľko ľudí, ako keď v obchode dajú zľavu tri centy na banány a pribalia k tomu postavičku, ktorú už nikto nechcel kupovať. Bohužiaľ, napriek tomu bolo 540 divákov návštevou kola. V úvode bola zohratá obrana domácich pozorná a Duklu k ničomu nepustila. Potom prišlo zranenie Bednára, po ktorom sa sebavedomie defenzívy trochu narušilo. Polievka otvoril skóre, napriek tomu, že skoro celý zápas sa ho domáci snažili zdvojovať. Dlho to vyzeralo, že Dukla potvrdí vyššiu hernú kvalitu a Humenčanom pripraví prvú domácu prehru, ale tí opäť ukázali tímového ducha, až do samotného záveru ostali verní svojmu hernému štýlu, čo prinieslo ovocie v podobe vyrovnávajúceho gólu, ako inak, zo štandardky.

ŠK Slovan Bratislava U21 – MFK Skalica 1:2

Skaličania sa v tejto sezóne chcú hrať na Jánošika, ktorý bohatým bral a chudobným dával, a tak po tom, čo ako jediní pustili body Námestovu, chceli dať skorý mikulášsky darček aj na pôde predposlednej juniorky Slovana. V prestávke však Ivan prišiel do kabíny ukázať inštruktážne video s podtitulom “Stojíme za svojimi fanúšikmi”, a tak sa v druhom polčase na ihrisku kopalo doslova hlava-nehlava. Dve červené karty domácich presvedčili hostí, aby teda pridali aspoň na toľko percent, koľko má jemný záhorácky burčák, čo im stačilo na dva góly a otočenie výsledku. Slovanisti aj v početnej nevýhode nesklamali a človek by sa hádam aj domnieval, že ich najväčší doterajší problem bol to, že museli hrať až jedenásti.

MŠK Žilina B – FC Košice 3:2

V Košiciach boli vždy romantici, preto aj do Žiliny prišli s tým, že vyhrá ten, kto bude ofenzívnejší. Dvakrát domácich na takúto výzvu prehovárať nemuseli, preto sme boli svedkami pekného, obojstranne nebojácneho zápasu. Košičania si odskákali, že na slebodu vypustili dovtedy na lavičke Áčka uväzneného Tibora Slebodníka, a ten úradoval dvoma gólmi a v podstate asistenciou, keď jeho krásna strela od brvna pristála pri 17-ročnom Sauerovi, ktorý rozhodol. Košičania sa po mesiacoch nomádskeho spôsobu života vrátia domov,kde budú chcieť napraviť žalostnú domácu bilanciu. Doteraz doma získali len bod, hoci je pravda, že odohrali len tri zápasy. Na jeseň to musí byť vo zvyšných zápasoch plný bodový nástrel, inak na jar to bude v Košiciach opäť o tom, koho dokážu zlákať na “postupový plán do dvoch rokov”.

Partizán Bardejov – FK Železiarne Podbrezová 0:2

To Podbrezová živí aktuálny postupový plán aj po zápase v Bardejove. Hneď na začiatku strelili gól, ktorý im rozhodca neuznal len preto, že nechcel, aby bolo po zápase už po pár sekundách. Partizáni potom vrhli všetky sily, aj tie čo nemali, do snahy o gól, čo umožnilo Čikošovi-Pavličkovi zahrať sa vo väčšine zápasu na ter Stegena, ktorého heat mapa sa podobala na tú Ngola Kantého. Ani jeho celoplošné bránenie však nezabránilo Podbrezovej v góloch. Dala ich dva, jeden z penalty odmietla, no keďže Bardejov chcel v tabuľke tímov s najdlhším časom bez gólu tromfnúť Trebišov, stačilo to na pohodlné víťazstvo. Gratulujeme, Partizánu sa to podarilo a ťahajú najdlhšiu sériu bez gólu v sezóne. Aj Námestovo sa má čo učiť.

Slavoj Trebišov – MŠK Púchov 2:1

V rebríčku sympatií tento zápas zrovna nebude veľmi bodovať. Pripomínal nedeľnú politickú diskusiu, v ktorej sa zúčastnení snažia obalamutiť divákov aj moderátora, teda rozhodcu. Púchovčania najprv požadovali prísny meter v posudzovaní faulov, rozhodca pristúpil na túto hru, no kto druhému jamu kope, tak sa z hory ozýva, a tak hostia videli červenú kartu a penált pomaly viac ako vo finále Eura. Prvou domáci vyrovnali a prelomili skoro 450-minútové čakanie na gól. Pri druhej Begala otestoval, či sú rozhodcovia rovnako naivní na západe aj na východe, vypýtal si takú istú penaltu, proti ktorej minulý týždeň protestoval, rozhodca mu hypotézu potvrdil a Trebišovčania si tak konečne mohli pripísať víťazstvo v ligovej tabuľke.

FC Petržalka – KFC Komárno 2:2

Najprv viedla Petržalka, potom viedlo Komárno, nakoniec videli tí, ktorých provider káblovej televízie nenaštval JOJku, v druhom šlágri kola asi spravodlivú remízu. Na petržalskej strane úradovali strední útočníci, statní Kelemen s Harbom, na strane Komárna zaujali africkí legionári, Adayilo a hlavne Bayemi, ktorý točí obrany súpera viac ako policajná kamera na chate v Nitrianskom kraji, no herný systém Komárna mu nedovoľuje získať miesto v základnej zostave. Pre Petržalku dobrý bod, lebo Komárno malo o čosi viac z hry, mrzieť domácich môže len zranenie Ševčuka, ktorý nevyzeral, že by sa do hry mohol vrátiť skôr ako na jar. Suma sumárum, kvalitný druholigový zápas, ktorý si zaslúžil miesto na obrazovke celoštátnej televízie.

FC Rohožník – MŠK Námestovo 2:1

Hoci fanúšikovia po celom svete protestujú proti zavedeniu 25-minútových polčasov, v prípade tohto zápasu by nikto z aktérov zrejme nebol proti. Hneď v 3.minúte Rohožník splnil kvótu tímov, hrajúcich proti Námestovu, ktoré keď nedajú gól v prvých 10 minútach, akoby ani nevyhrali. V 12.minúte brankár hostí prihral domácim do šance na gól, tí síce nedali, no gólman Námestova trval na svojom, vyrazil loptu pred súpera, ktorý už teda pridal aj druhý gól. Ak by sa hralo na dvakrát dvadsaťpäťminút, mohlo Námestovo v závere druhého pridať sympatický gól, potvrdzujúci, že sa nevzdávajú až do konca a všetci mohli ísť spokojní domov, takto dali na 2:1 v nastavenom čase prvého a všetci oravskí fanúšikovia dostali nádej, ktorú však zabila druhá štyridsaťpäťminútovka. V nej sa udialo jedno veľké nič, čo vyhovovalo domácim a tí sa po výhre pomaly dostávajú do trháku od zostupových vôd. Naopak, v prípade Námestova bude v rámci ich druholigového pôsobenia už zaujímavé len, či stihnú do konca ligy inkasovať 100-krát. Po 14.kole sú so 49 takmer v polovici.

FK Dubnica – ŠTK Šamorín 1:2

V úvodných 20 minútach bola obrana Dubnice priechodná ako centrum Bratislavy na Vianoce, no Šamorínčania boli viditeľne nervózni zo sedemgólového debaklu v Petržalke, preto pozahadzovali viac šancí ako Viktor Vincze plastových obalov. Opäť sa v zápase ŠTK pískala penalta, tentokrát ju Šamorínčania zahodili a keď na konci prvého polčasu domácie Rizie vyvesil do vinkľa, tréner hostí Kuruc mohol začal googliť sťahovákov v Šamoríne a okolí. Ghanská úderka ŠTK Zuberu – Boateng sa zľakla či to náhodou negoogli pre nich, a keďže sa blíži prestupové obdobie, usúdili, že by bolo načase dať aj gól. Hoci inokedy spália aj susedovu prerastenú trávu, proti Dubnici dali góly dva, ten druhý dokonca výstavný a keďže Dubnica nepochopila, že trenčianski futbalisti hrú hrať futbal, nie odkopy ako v americkom futbale pri štvrtom downe, ich záverečná snaha vyrovnanie nepriniesla. Šamorínčania splnili povinnosť troch bodov po petržalskej facke, no na napravenie dojmu budú musieť uspieť aj proti Žiline.


Aktuálne články

Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Janečka: Bez čo len jedného víťazstva to už bolo frustrujúce
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 53:25 54
3. 26 47:17 53
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9