12.4.
12.4.
13.4.
13.4.
13.4.
14.4.
14.4.
14.4.
19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.
19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.

Šláger na Letňáku rozhodol Marko Milunovič, Humenné je senzačne na čele súťaže!

Šláger 15. kola druhej ligy dopadol neočakávane. Humenné, ktoré od prvého kola prekvapuje futbalovú verejnosť, totiž dokázalo vyhrať v Skalici 1:0. Víťazstvo sa pred zverencov Jozefa Škrlíka nerodilo ľahko, keď najmä v druhom polčase museli odolávať citeľnému tlaku domácich. Tým ostali len oči pre plač, prvýkrát na Letňáku prehrali a ako schválne v zápase, ktorý ich mohol posunúť na tak želané prvé miesto v tabuľke.

15. kolo | sobota 30. 10. 2021
SKA
0:1 (0:1)
HUM

Útok na prvé miesto nevyšiel 

Skaličania ťahali pred zápasom 5- zápasovú šnúru víťazstiev a verili si aj na mužstvo spod Vihorlatu. "Na zápas s Humenným sme sa pripravovali ako na každý iný zápas. Vedeli sme o súperovi, že má veľmi silné štandardné situácie a celkovo kvalitné mužstvo. Rešpektujeme kvalitu každého súpera, či je to Humenné, alebo hociktoré iné mužstvo," hovoril skalický stredopoliar Martin Mášik.

Záhoráci nehrali zle, ale neustriehli útočníka Marka Milunoviča, ktorý v prvom polčase otvoril skóre. V druhom polčase mali niekoľko šancí na otočenie skóre, ale nepodarilo sa im prekonať výborne chytajúceho brankára Dávida Slávika. "O našej prehre rozhodlo to, že sme nedokázali premeniť gólové šance, ktoré sme si dokázali vypracovať. Myslím si, že na súpera sme boli veľmi dobre pripravení, bohužiaľ, výsledok nie je podľa našich predstáv. Nedokázali sme streliť gól, takže asi to bola naša efektivita, ktorá nás zradila, keďže gólových príležitostí sme si vypracovali dosť," pokračoval v hodnotení.

Zverenci trénera Jozefa Kostelníka však nemusia zúfať, stále sú v tabuľke na 4. mieste, keď na Humenné strácajú 2 body, no majú zápas k dobru. "Najskôr nás čaká dohrávka v Trebišove už túto stredu. Sústredíme sa na najbližší zápas. Na postavenie v tabuľke sa nepozeráme, ideme od zápasu k zápasu, vždy ten najbližší zápas je najdôležitejší. Náš cieľ je zlepšovať sa každý zápas. Nechcem hovoriť o prípadnom jesennom majstrovi. Čakajú nás ešte 3 ťažké zápasy a my sa musíme pripraviť na ten najbližší v Trebišove," zakončil Martin Mášik.

Marko Milunovič: Užívame a vážime si to

Humenné neprestáva prekvapovať. Po jeho skvelom úvode do súťaže sa neskôr očakávalo, že mu možno dôjde dych. Opak je však pravdou, mužstvo je po 15. kole na čele súťaže, keď nazbieralo 34 bodov. V Skalici ukázalo, že s ním treba vážne počítať a nie je vylúčené, že vážne zamieša postupové karty.

V Skalici vyhralo po góle Marka Milunoviča, ktorý sa pustil do hodnotenia zápasu. "Doteraz sme toho ukázali veľa, čo bolo pred sezónou pre viacerých možno neuveriteľné. Pridali sme k tomu aj výhru v Skalici. Nejakú špeciálnu prípravu na ten zápas sme nemali, predsa len sme išli hrať to, čo stále a pripravovali sme sa na zápas ako na každý iný. Samozrejme, že nám bolo povedané o individuálnych kvalitách hráčov Skalice. Určite sme mali pred ňou rešpekt, keďže už viac rokov hrajú o čelné priečky v druhej lige, ale napriek tomu, keby sme neverili, že v Skalici môžeme bodovať, tak by nám to nikdy nevyšlo. S niektorými jej hráčmi som hrával ešte keď som bol na Záhorí a poznám ich. Majú dobré mužstvo, ich štýl hry sa mi páči a často si spomínam na časy v bielo- zelenom drese," začal rozprávanie bývalý skalický hráč.

Obraz hry bol hlavne v prvom polčase poznačený poveternostnými podmienkami. Humenné začalo dobre a prekypovalo aktivitou."Počas celého zápasu fúkal nepríjemný vietor, ktorý v prvom polčase hral proti domácemu tímu a druhý proti nám. Čo sa týka prvého polčasu, snažili sme sa využiť tú výhodu, čo sa nám podarilo mojim gólom, keď som dostal perfektnú prihrávku od Jozefa Šimona Turíka a trafil som loptu presne k tyčke. Mali sme ešte ďalšie pokusy, ktoré brankár Junas dobre pochytal. Boli tam ešte dva momenty - keď nám neuznali gól a po zákroku domáceho stopéra, ktorý mi zabránil priamu cestu na bránku, kde dostal len žltú kartu, a nie možno červenú. Nepozeral som ešte video a nebudem sa teda vyjadrovať k tomu, či to bolo dobre posúdené. V tom momente chce každý pre svoje mužstvo len to dobré," pokračoval.

V druhom polčase sa dianie na ihrisku zmenilo, Skalica pritlačila, mala šance, nebola však efektívna. "Druhý polčas nás trápilo to, čo Skalicu prvý polčas, a to vietor. Domáci mali kontrolu nad hrou a vytvárali si dobré šance, ktoré našťastie nepremenili. Už nie prvýkrát Dávid Slávik dokázal, že patrí medzi najlepších brankárov druhej ligy a zároveň celá naša obrana, ktorá dostala len 6 gólov. Náš tím musím pochváliť a poďakovať za dobre odvedenú prácu. Bola to tvrdá spoločná práca, ktorá nám nakoniec priniesla 3 body," vyznal sa z pocitov.

Humenné je po na čele súťaže, a to čakal skutočne málokto. "Po tomto kole máme 34 bodov, ale aj zápas viac ako majú Dukla, Podbrezová a Skalica. Je to na ich pleciach, či ostaneme prví, ale zatiaľ si to prvé miesto užívame a vážime. Pred sezónou bolo niečo sľúbené zo strany vedenia klubu ohľadom cieľovej prémie, keby sme sa po jeseni umiestnili do tretieho miesta. Podľa mňa tým bolo povedané všetko, nechceli sme hrať o záchranu, mali sme predstavu hrať hore. Týmto zápasom pre nás skončila jesenná časť a po 15. kole sme prví. Splnili sme náš cieľ a aj zároveň cieľ, ktoré nám postavilo vedenie. V piatok začína druhá, jarná časť zápasom v Podbrezovej a treba v nastúpenom trende pokračovať naďalej. Ten, kto sleduje futbal na Slovensku vie, že naše výsledky nie sú žiadna náhoda, veď väčšina našich hráčov sú ligoví hráči. V podstate sme udržali to mužstvo, čo postúpilo z tretej ligy a ešte sme sa posilnili o hráčov, ktorí sa veľmi rýchlo aklimatizovali a myslím si, že sme vytvorili dobrú partiu. Môže to byť aj tak, že tajomstvom nášho úspechu je práve tá partia," zakončil Marko Milunovič.

V 16. kole zažijeme ďalší sviatok a súboj prvého s druhým. Humenné sa totižto v piatok predstaví v Podbrezovej.


Aktuálne články

Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Janečka: Bez čo len jedného víťazstva to už bolo frustrujúce
Na čele bez zmien, prvé víťazstvo Spišiakov
Účet stále otvorený, spoluhráči pátrajú a zháňajú videá a články
Streňova pastva pre oči, Rapavého hetrik nestačil
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 24 47:19 57
2. 24 38:15 50
3. 24 49:25 48
4. 24 40:26 42
5. 24 38:27 42
6. 24 40:35 36
7. 24 49:48 35
8. 24 32:32 34
9. 24 41:38 33
10. 24 42:48 30
11. 24 35:43 29
12. 24 35:43 29
13. 24 25:37 27
14. 24 29:38 23
15. 24 21:56 15
16. 24 14:45 6