12.4.
12.4.
13.4.
13.4.
13.4.
14.4.
14.4.
14.4.
19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.
19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.

Nevážne vážne o 2FL: Kolo v znamení predvianočných darčekov a #JeSuisPeterFila

Máme za sebou posledné kolo v tomto roku a do Vianoc nás čakajú už len dohrávky, ktoré však už budú tak mimo pozornosti a regulérnosti jednotlivých hracích plôch, že škoda šúchať klávesnicu. Posledné tohtoročné šteklenie som si však nenechal ujsť. Bolo čo komentovať.

Partizán Bardejov – MŠK Púchov 2:0 

Duel jednookého so slepým, v ktorom nikto nevie určiť, ktorý je ktorý. V Bardejove sa očakávala divočina, lebo ak by domáci prehrali, v zime by musela prebehnúť prestavba kádra s vyšším poradovým číslom ako aktuálny diel Oteckov. Penalta musela byť, ale fair-play rozhodcovi – faul to v 8.minúte naozaj bol. Púchovský gólman Strelčík si pred penaltou prezeral čísla na dresoch bardejovských hráčov s takým zanietením ako keď na Vianoce mama hľadá Kevina. Neviem, asi ich mal napozeraných z rozstrelu vo finále Eura alebo Púchovčania po škrte na pozícii trénera zamestnali špióna, ktorý odsledoval tréningy domácich a dal mu tip. Nech je ako chce, vyšlo to, Župa to kopol ako keď sa do polčasovej 20tisícovky v zápase Fortuna ligy dostane niekto, kto si kvôli tréme hrkol tri borovičky, a tak Strelčík vynikol. Púchovčanov však tento zákrok nenakopol k lepšiemu bráneniu, v 26.minúte sa Afolabi zahral na snehnuliaka a prizeral sa ako stratený Lelić mal asi pol hodinu na to, aby loptu našiel a zblízka strelil gól. V druhom polčase strelil gól opäť nedôrazne bránený Horváth a domáci si tak dali predvianočný darček v podobe troch bodov. Kto vie, či víťazstvom presvedčili vedenie, aby im miesto výpovede nadelilo nejaké reálne darčeky. Asi to bude súčasť vianočného prekvapenia.

MŠK Žilina B – KFC Komárno 1:1

Komárno vie bodovať aj v zápasoch, v ktorých je slabším tímom, čo by mala byť dosť strašidelná informácia pre ich súperov v bojoch o vrchné priečky v tabuľke. Druhá liga je špecifická súťaž a už si ani nepamätám, kedy naposledy postupoval tím, ktorý bol na postup favoritom. Liptovský Mikuláš, Dubnica (hoci len baráž), Pohronie či Sereď, títo všetci neboli favoritom, ale nenápadne brali body, aj keď im nie úplne išlo. Žilina bola v tomto zápase lepšia. Yenne mohol dať gól hneď v úvode, ale zakončenie odflákol tak, že prekvapil ešte aj Brédu, ktorý už ani nevyzeral, že počíta s tým, že to chytí. Naopak, Tóth sa dostal ku gólu ako slepé csirke k zrnu a dostal domáci A/B tím pod tlak. Iľko síce vyrovnal a žltozelení mali vyše polhodiny na ďalšiu výsledkovú otočku. Komárno však má obranu pevnú ako svaly miestneho štvorkajaku, Žilinčania sú v oboch šestnástkach dlhodobo jaloví, preto sa body delili.

MŠK Námestovo – Slavoj Trebišov 1:1

Trebišovčania už ani nevedia, kedy odohrali zápas bez penalty a v úvode jednu mohli vybojovať, to by však nemohli hrať vonku. Domáci Terentiev potvrdil najlepšiu streleckú formu z kádru Námestova, škoda, že všetky jeho góly padajú do vlastnej siete. Vyskúšať ho chcel hosťujúci Danko prihrávkou aj podruhýkrát, aj majster tesár sa však utne, preto druhý nedal. Potom však Námestovo predviedlo asi najlepší výkon v doterajšej sezóne. V šestnástke Trebišova to viackrát horelo, ale domácim sa dlho nedarilo dať gól. Potom si Terentiev povedal, že ide predať skúsenosti s gólovými akciami aj spoluhráčom, začal útok podobný tomu, pri ktorom padol prvý gól, Trebišovčania si loptu síce do brány nezrazili, ale bol tam striedajúci Žákovič, a ten už vyrovnal. Námestovo mohlo aj vyhrať, dvakrát bolo v stopercentnej šanci, 100% však nie je 100% ani v džúsoch, a tak ani jednu nepremenili. V závere sa Trebišov zľakol bodovej straty, trochu pridal, vytvoril si dve nádejné príležitosti, ale neskoro bolo chytať zajaca za nohy, preto na východ odskákali len s jedným bodom.

FK Dubnica – FC Petržalka 1:2

Dubničania boli pred zápasom pomerne vysmiati, lebo na pásmo zostupu si vytvorili slušný náskok a keďže ich súperi bodujú s pravidelnosťou autobusových spojov v Bratislavskom kraji, zdalo sa, že ich pozícia mimo zostupu je pevná ako stena. Výhry Bardejova a Slovana však zo steny spravili plot na poľsko-bieloruskej hranici. V Dubnici to mal byť súboj domácej omladiny proti petržalským talentom, no boli to tí najskúsenejší, kto hral prim. Gašparovič s Harbom sa postarali o prvý gól, za domácich vyrovnal Kuzma a je najlepším strelcom súťaže, keď zabezpečil prakticky polovicu gólov svojho tímu v tejto sezóne. Rozhodol ďalší skúsený, Turčák. Nedá sa povedať, že by domáci mali menej šancí, pri ich premieňaní však boli menej dôslední, a tak zimu strávia s vedomím, že im okrem licenčnej komisie dýchajú na krk aj Slovan, Bardejov a keď budem veľmi rozšafný, aj Púchov.

ŠK Slovan Bratislava U21 - ŠTK Šamorín 3:1

To, v akej zostave slovanisti nastúpia, bolo napínavejšie ako sledovanie cukrárskej súťaže na Jednotke. Upečú to tak, že aj tak cez obrazovku nebudem vedieť, ako to chutí alebo hej? Slovanisti to upiekli dochrumkava, hoci sprvoti ešte aj rozhodcovia do zápisu dali zostavu spred týždňa. Pri šiestich hráčoch z A tímu belasých to mohla byť taká kinder verzia derby Slovan – DAC, to by však DAC nemohol krátko predtým oznámiť, že do klubu prichádza nový tréner Rio de Janeiro a ten sa zrejme bál, že do Janeira, teda januára, kedy zrejme skončí aj on, sa nestihne so svojimi hráčmi bližšie spoznať, a tak ich do Šamorína poslal len dvoch. Šamorínčania držali s domácimi krok asi ako keď ste sa s otcom hrali na naháňačku a nechal vás dobehnúť ho, no aby si nespravil hanbu pred kamarátmi, pridal do kroku, vždy keď sa zdalo, že ho dobehnete. Zápas bol ale atraktívny, hostia sa snažili dobýjať domácu bránu a keby si nenechali dať gól hneď nazačiatku, mohli prinútiť domácich vydať zo seba viac ako profesorský výkon. Každopádne, kto sledoval, nenudil sa. Škoda, že belasí svojich “dospelých” nezapájajú častejšie, pre ligu by to bol dobrý náboj a ostatné tímy by sa nemuseli sťažovať, že si Čierneho Petra vyťahujú len počas repre prestávok.

FC Rohožník – FK Železiarne Podbrezová 1:1

Už-už som vyťukával číslo transparentného účtu, ktorý založila bratislavská kaviareň spolu s heštegom “JeSuisPeterFila”, aby som podporila mladého stredopoliara Rohožníka, ktorý si po vtipe na instagrame prečítal viac hejtu ako prezidentkina dcéra. Seriózne ľudia, už ste v tejto hlúpej dobe stratili všetok zmysel pre humor? Filova centrifuga pobavila viac jak Peter Marcin za uplynulých dvadsať rokov a vy mu nadávate…Peniaze som nakoniec neposlal, lebo Rohožník sa obdaroval sám a to bodovým ziskom. Podbrezovčania síce kvôli repre prišli o dve najvýraznejšie postavy v tíme, Galčíka a Kováčika, no ich káder je širší ako diapazón vyhýbavých odpovedí Jána Kováčika na zotrvanie Tarkoviča na repre lavičke, preto mala skôr Rohožníku ublížiť absencia ich brankárskej jednotky. Avšak, ako by povedal Gary Lineker, futbal sa hrá 90 minút a na konci vždy skončí inak, ako si hodil na tiket, preto brankárska trojka domácich chytila top favoritovi na postup penaltu. Mimochodom, ospravedlnenie toho, že ju rozhodca odpískal, by bolo len to, ak sledoval deň predtým súboj v Bardejove a oslepol. Jozef Špyrka kolegiálne zahodil, gól dali hostia až keď Grendel vystúpil z centrifúgy na striedačku, no na viac to nebolo a domáci s vypätím všetkých síl ubránili prekvapivý bod.


Aktuálne články

Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Janečka: Bez čo len jedného víťazstva to už bolo frustrujúce
Na čele bez zmien, prvé víťazstvo Spišiakov
Účet stále otvorený, spoluhráči pátrajú a zháňajú videá a články
Streňova pastva pre oči, Rapavého hetrik nestačil
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 24 47:19 57
2. 24 38:15 50
3. 24 49:25 48
4. 24 40:26 42
5. 24 38:27 42
6. 24 40:35 36
7. 24 49:48 35
8. 24 32:32 34
9. 24 41:38 33
10. 24 42:48 30
11. 24 35:43 29
12. 24 35:43 29
13. 24 25:37 27
14. 24 29:38 23
15. 24 21:56 15
16. 24 14:45 6