28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.
28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.
28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.

Ktorý favorit na postup sa posilnil najviac?

Najlepší strelec, dvojnásobný majster a zahraničné talenty. Ktorý favorit na postup posilnil najviac?

Favoriti na postup z Fortuna ligy sú v tejto sezóne jasní. MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Skalica, FK Železiarne Podbrezová a FC Košice svoje ambície potvrdzujú aj počas prestupového obdobia, v rámci ktorého priviezli do svojich kádrov viacero výrazných mien. Ktorý tím svojou letnou prestupovou aktivitou získal podľa vás výhodu v boji o postup? 

MFK Dukla Banská Bystrica


Marián Pišoja – MŠK Púchov – Z Dukly pred sezónou odišli viacerí skúsení futbalisti, ktorí sa rozhodli nepokračovať v profesionálnom futbale. Jedným z nich bol pilier defenzívy Ján Nosko, ktorého by mohol nahradiť mládežnícky representant, odchovanec AS Trenčín, ktorý v minulej sezóne obliekol dres MŠK Púchov. Slovensko reprezentoval vo všetkých mládežníckych kategóriách.

Martin Slaninka – ŠKF Sereď – Na post ľavého obrancu získal jeden z favoritov na postup ďalšieho šikovného futbalistu. Dvadsaťpäťročný žilinský odchovanec pôsobil aj v Česku a naposledy v ŠKF Sereď.

Lukáš Kojnok – Ružomberok – Opačnú stranu obrany by mal obhospodarovať Lukáš Kojnok, 24-ročný hráč, ktorý pôsobil v Senici a Ružomberku, odkiaľ aj do Dukly prichádza. Na svojom konte má viac ako 50 zápasov za MFK Ružomberok, či už v najvyššej súťaži alebo v drese niekdajšieho B tímu.

Sven Jurčišin – Poprad – Na minuloročnom pôsobení FK Poprad v druhej lige bolo sympatické, že dal príležitosť viacerým mladým talentovaným hráčom, ktorí sa ukázali v dobrom svelte. Jedným z nich je Sven Jurčišin, 19-ročný hráč, ktorý by v Dukle mal plniť rolu pravého stredopoliara. V nabitom kádri Dukly zrejme nebude mať takú minutáž, ako v Poprade, jeho angažovanie je zrejme krokom smerom k budúcnosti.

David Depetris – Savoia – Argentínskeho rodáka so slovenským pasom netreba opäť predstavovať. Dvakrát po sebe bol najlepším strelcom ligy, ešte v drese AS Trenčín, obliekal dres Spartaka Trnava aj slovenskej reprezentácie. Naposledy pôsobil v štvrtoligovom talianskom tíme Savoia. V 33 rokoch určite druhej lige má čo ponúknuť.

Jakub Šulc – MFK Skalica – Dvadsaťosemročný stredný útočník je na druholigových ihriskách známou postavou, obliekal dresy Interu, Podbrezovej či naposledy Skalice. Bystričania mu dali šancu a v úvode sezóny bol produktívny. S Depetrisom patria k najpotentnejším útočným dvojiciam v lige.

MFK Skalica


Denis Groger - Sigma Olomouc – Dvadsaťdvaročný gólman s výbornými brankárskymi parametrami (192 cm) prišiel do Skalice vytvoriť silnú dvojičku s brankárom Junasom. Doterajšie zápasové skúsenosti zbieral najmä v tretej najvyššej českej súťaži.

Martin Černek - TJ Radimov – Návrat odchovanca MFK Skalica. Ešte pred rokom patril tento obranca k oporám TJ Radimov, no po zimnej príprave a úspešných štartoch na druholigovom "bojisku" ukázal, že jeho miesto je určite zaslúžené, a tak prichádza na trvalý prestup.

Ondřej Rudzan - Mladá Boleslav – Po odchode Michala Ranka, jednej z najvýraznejších postáv minulej sezóny, sa MFK Skalica musela poobzerať po náhrade do stredu obrany. A prvé kola ukazujú, že Ondřej Rudzan by mal byť schopný prebrať líderstvo v strede obrany. Odchovanec Mladej Boleslavi pôsobil v minulej sezóne v B tíme svojho materského klubu, v tretej najvyššej súťaži.

Jakub Kousal - České Budějovice - Ďalším českým legionárom vo farbách MFK Skalica je, stále ešte len 18-ročný, Jakub Kousal . Mladý záložínk prišiel z SK Dynama Česke Budejovice, kde dostal príležitosť v B tíme.

Martin Petr – Viktoria Plzeň – Skaličania sa v tejto sezóne vydali českou cestou , a tak aj ďalšia posila je spoza rieky Moravy. Dvadsaťdvaročný stredopoliar je odchovancom Viktorie Plzeň, doterajšiu kariéru strávil v nižších súťažiach.

Tomáš Hambálek - FC Nitra – Dvadsaťročný stredopoliar prišiel do Skalice z Nitry, ktorej jej aj odchovancom. Ofenzívny futbalista krátko pôsobil aj v Spartaku Trnava, kde v rámci striedavých štartov nastupoval v drese Petržalky.

Tomáš Brigant - Partizán Bardejov – Azda najznámejším menom v rámci skalických príchodov je 26-ročný Tomáš Brigant. Tomáš toho za svoju kariéru stihol pochodiť dosť, veď od svojho štartu medzi seniormi v Dubnici, stihol obliecť dresy Trenčína, Brna, Myjavy, Senice, Trnavy a naposledy Bardejova. V Skalici by mal ponúknuť skúsenosti, ale aj ofenzívnu produktivitu.

Patrik Voleský – Sigma Olomouc – Dvadsaťtriročný, dobre stavaný stredný útočník, prišiel gólmi podporiť ofenzívneho lídra Skalice, Daniela Šebestu. Vo svojej doterajšej kariére odohral takmer šesťdesiat zápasov v rámci tretej najvyššej súťaže v Česku.

FK Železiarne Podbrezová


Matej Oravec – Philadelphia Union – V slovenskej lige prerazil už ako tínedžer, keď obliekal dres Trnavy, nasledovali štácie v Podbrezovej a Dunajskej Strede, odkiaľ smeroval za americkým snom do Philadelphie. Do Podbrezovej sa vracia na hosťovanie, aby nabral zápasovú prax a pomohol Železiarom do ligy.

Martin Talakov (Severné Macedónsko) - Akademija Pandev – Len 18-ročný ofenzívny záložník je posilou zo severomacedónskej akadémie Gorana Pandeva a je považovaný za výrazný talent svojej krajiny. Aktuálne je súčasťou reprezentácie do 19 rokov.

David Natchkebia (Gruzínsko) – voľný hráč – Prísľubom do budúcna by mal byť aj Gruzínec, narodený v roku 2000. Stredný útočník podpísal so Železiarmi dvojročnú zmluvu.

Adekunle Issa (Nigéria) – Trebišov - 23-ročný Nigérijčan Issa podpísal zmluvu do konca sezóny 2022/23. Na Slovensku pôsobí od roku 2017, kedy prišiel z GBS Academy do AS Trenčín. Následne hosťoval postupne v 1. FC Tatran Prešov, Inter Bratislava a predošlú sezónu strávil v Slavoji Trebišov, kde vytvoril produktívne duo s krajanom Wisdomom Kanuom. Issa nastrieľal deväť gólov a evidentne si vyslúžil posun vyššie.

Ivan Tymoschenko (Rusko) - Chernomorets Novorossijsk - 2-ročný hrotový útočník Tymoschenko podpísal ročný kontrakt do konca sezóny 2021/22 s dvojročnou opciou. Doposiaľ hrával iba za kluby z rodnej krajiny. Medzi seniormi obliekal dresy tímov UOR Stavropol, EA Stavropol, Veles Moskva a naposledy Chernomorets Novorossijsk. V roku 2020 sa tešil zo zisku titulu v tretej ruskej lige.

FC Košice


Igor Šemrinec - AS Trenčín – Dvojnásobnému majstrovi Slovenska z dresu AS Trenčín nemusíme robiť rozsiahle predstavovanie. Igor Šemrinec je jednou z najvýraznejších postáv domácej súťaže za uplynulé desaťročie. Do Košíc prichádza za novou výzvou a tou je jednoznačne postup.

Frederik Valach - FC Petržalka – Niekdajší mládežnícky reprezentant má na svojom konte viac ako 50 zápasov v II.lige. Kariéru mu pribrzdilo zranenie hlavy, po pôsobení v Petržalke a Šamoríne sa posunul do ambiciózneho klubu, ktorý by ho mal vystreliť do Fortuna ligy.

Dairín González (Kolumbia) - AD Union Magdalena – Skúsený, 31-ročný Kolumbijčan so 193 centimetrami, pôsobil celú svoju kariéru doma v Kolumbii, pričom si len na pol roka odskočil do Bolívie. Na sklonku kariéry kývol na európsku výzvu. V Košiciach okamžite prenikol do základnej zostavy.

Dávid Gallovič - FK Senica – Dvadsaťpäťročný Popradčan odohral vo svojej kariére viac ako stovku prvo- a druholigových zápasov v dresoch Popradu a Senice. Práve zo Senice sa pred sezónou presunul do Košic, kde okamžite po príchode zapadol do základnej zostavy.

Pedro Martínez (Španielsko)– Zlín – Zaujímavým zjavom je stredopoliar zo Španielska, Pedro Martínez. Jediný zástupca Španielska v našej súťaži Odchovanec Villarealu si doma obliekol aj dres Logroňés. Cez Michalovce a český Zlín sa v 25 rokoch dostal do Košíc.

Dávid Guba – Senica – Prešovský odchovanec má množstvo skúseností z pôsobenia v Žiline, Trenčíne, poľskej Termalice a českej Karvinej. Tridsaťročný Humenčan má na konte naprieč pôsobiskami viac ako 260 ligových štartov.

José Cortés (Kolumbia) – voľný hráč – Dvadsaťšesťročný Kolumbijčan, hrajúci na pravom krídle, vo svojej kariére pôsobil doma v Kolumbii, v Bolívii a v maďarskom Diosgyori, kde mu na začiatku roka skončila zmluva, tak si ho stiahli Košice. Rýchlonohý futbalista už hráva v základnej zostave a prispel k štyrom doterajším bodom svojho tímu.

Marcus Molvadgaard (Dánsko) – voľný hráč – Dvadsaťdvaročný statný útočník je odchovanec dánskeho Randers a vo svojej domovine hral aj v klube Hvidovre. Do kategórie U18 dokonca reprezentoval svoju krajinu. Do Košíc prišiel po vypršaní zmluvy ako voľný hráč.


Aktuálne články

Petržalka s prvým jarným víťazstvom, Komárno porazilo žilinskú rezervu
Druhá liga s titulárnym partnerom
Ako hráč si zahral na 100-tisícových štadiónoch. Reitera čaká trénerská výzva v druhej lige
Záver nezvládli výsledkovo, nie herne. S podporou fanúšikov chcú Prešovčania postúpiť cez baráž
Padne návšteva sezóny? Nového lídra čaká posledný domáci zápas
Po výhrach z nich opadol tlak. Uspejú Humenčania aj do tretice?
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 21 40:15 51
2. 21 35:12 46
3. 21 41:23 39
4. 22 38:23 39
5. 22 36:26 38
6. 21 38:34 32
7. 21 41:38 31
8. 21 28:29 30
9. 21 37:34 29
10. 21 32:39 25
11. 21 28:36 25
12. 21 36:45 24
13. 21 25:31 23
14. 21 21:33 23
15. 21 20:50 14
16. 21 12:40 3