19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.
19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.
19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.

Nevážne vážne o 2FL: Humenné ničí rozhodcov a kto má odvahu tipnúť si vypadávajúcich?

Čo uplynulý víkend pútalo pozornosť, trochu inak.

MŠK Námestovo – MŠK Žilina B 0:0 

O tom, že veľa futbalovej krásy v tomto zápase neuvidíme, sa rozhodlo ešte skôr, ako sa začal. Žilinčania najprv požiadali o zmenu hracieho dňa, keďže v sobotu o 13:00 hralo ich Áčko proti DACu. Potom si Námestovo nevybralo nedeľu, ale pro-fanúšikovský termín v piatok o 15:00, kedy má priemerný fanúšik z Oravy možnosť prísť na zápas. (Asi ich chcelo vedenie ušetriť bezgólovej nudy). A aby toho nebolo málo, zo stredy na štvrtok na Orave napadol ešte aj sneh, ktorý síce do piatku zmizol, ihrisko však nič viac ako nakopávaný boj dvoch nemotivovaných súperov, ponúknuť nemohlo. A tak aspoň zaujal tretí bod Námestova v sezóne a fakt, že všetci traja žilinskí hráči do poľa na striedačke, sa dostali do hry. Jak dobre je, keď hrá sused so susedom zápas, v ktorom o nič nejde…

Podbrezová – FC Košice 3:1

Zaujímali by ma oficiálne počty divákov, ktorí sledovali druhý polčas súboja Námestovo-Žilina, pretože zrejme všetci, aj tí, ktorí nie sú zo severu, museli prepnúť na duel Podbrezová – Košice. Pre Košičanov mohol byť tento zápas akýmsi posledným výstrelom, veliacim k snahe o nemožné – zvrat v postupovom boji. Ostalo len pri výstrele do tmy. Svetlo svietilo len nad výkonom Podbrezovej, ktorá zvládla aj tretí priamy súboj proti ašpirantovi na postup a ukázala, že prognózy, radiace ju na prvé miesto aj po konci sezóny, sa zakladajú na reálnom odzradlení síl jednotlivých tímov. Jasné, môže sa stať všeličo a zakopnúť sa dá v druhej lige všade, najmä, ak sa tento týždeň podbrezovská štvorica odobrala na repre povinnosti, z ktorých sa môžu vrátiť všelijak. Ale už teraz môžeme povedať, že Podbrezová predčila Duklu, Skalicu aj Košice v rámci vzájomných zápasov. Zo šiestich brala 15 bodov, takže nie je o čom. Košičania prehrali so železiarmi aj druhý raz v sezóne, ukázali, že ešte ten rôčik v druhej lige potrebujú, ale môžu sa tešiť aspoň z toho, že Pačindovi a Vasiľovi na jar výrazne chutí a keď nájdu ešte dvoch-troch rozdielových hráčov, v ďalšej sezóne budú jasným favoritom na postup aj na papieri, nielen vo vyhláseniach.

Dukla Banská Bystrica – MŠK Púchov 4:1

Je vidieť, že príchod trénera Cifraniča a navýšenie rozpočtu Púchovu navýšilo aj sebavedomie, preto sa v prvom polčase považskí matadori pustili do vyrovnanej partie s favorizovanou Duklou. No hlavný rozhodca pre ich velikášstvo nemal pochopenie a krátko po góle, ktorý znamenal vyrovnaný stav, ich červenou kartou poslal do nevyrovnaného stavu. Dobre, možno bola druhá žltá prísna, ale skúsený Ramon si svoje navýšenie emócií mohol postrážiť a dnes by sme možno inak písali. Nepostrážil, a tak počet strelených gólov mohli navyšovať už len domáci. Mazanovi ide, po pol roku zacítil chuť výhry a zrazu je ako pokropený živou vodou. Na Polievku jej vyliali celý hrniec už keď bol malý, a tak toto duo ťahá Duklu ako McDavid s Draisaitlom. V posledných štyroch zápasoch 6 gólov, 3 asistencie, za to by sa nemuseli hanbiť ani Olejári.

Partizán Bardejov – FK Dubnica 1:1

Bardejovčanom sa bod po remíze síce málil, ale ako hovorí múdrosť starých mám, ktorú som práve vymyslel, komu sa nemáli, tomu sa na konci nesmáli, preto by sa Partizáni mali uspokojiť s tým, že bod brali napriek tomu, že prehrávali a že po Podbrezovej ťahajú najdlhšiu sériu bez prehry v lige! A to je sakramentsky dobrá štartovacia čiara do boja o záchranu pred poslednými deviatimi kolami. Ten bude ale riadne zamotaný, pretože ten, kto si chce tipnúť, kto z kvinteta Rohožník, Púchov, Dubnica, Bardejov, Slovan, si vybojuje záchranu, je odvážnejší ako Fero Joke pri prihláške do Let’s Dance.

FK Humenné – FC Petržalka 1:0

Neviem, či ste si všimli, ale už v druhom jarnom zápase Humenného ošetrovali hlavného rozhodcu. Ten proti Šamorínu musel striedať, proti Petržalke síce dobojoval do konca, ale aj tak je to zaujímavé. Nevedno, či Humenné tak veľa behá, že rozhodcovia nevládzu, ale ešte raz a budem mať podozrenie, že to nie je náhoda. Ale k veci. Humenčania sa v tomto zápase predstavili proti tímu, ktorý nebojuje, ani o postup, ani o záchranu a hneď to bolo vidieť. Domáci sa vrátili k tomu, čo ich zdobilo na jeseň. Pevná defenzíva, brankár Slávik, silné štandardky a Erik Streňo. Pri svojom góle vykúpal petržalského obrancu tak, že sám seba presvedčil, že už je leto a od samého tepla si vyzliekol dres. Petržalka si pred jarnou časťou povedala, že jej stačí zbierať body doma, aj tak sa zachránia, a tak v Humennom podala výkon vlažný ako teplota v byte Veroniky Remišovej. Keď prehráte tri zo štyroch zápasov a aj tak sa v tabuľke nezosuniete, môžete byť v kľude.

MFK Skalica – ŠTK Šamorín 1:0

Skalica – Šamorín vo futbale is the new Česko – Slovensko v hokeji. Šamorínčania už musia mať zo Skalice celkom slušný komplex, pretože len v tejto sezóne hrali so Záhorákmi trikrát, ani raz neboli horším celkom, ba naopak, no vo všetkých troch zápasoch potiahli za kratší koniec. V prvom zápase doplatili na červenú kartu, v druhom na penaltový rozstrel a naposledy na gól z nadstaveného času, v zápase, v ktorom slabší ako útočníci na oboch stranách bol už len výkon rozhodcu. V celkovej vzájomnej bilancii v posledných rokoch sú na tom Šamorínčania ešte horšie, keď z 13 zápasov vyhrali až raz…Skalica je v tomto veľmi silná a ak by sa hodnotil len pomer cena/výkon, cenou rozumej výkon a výkonom body, tak Skalica je na čele tabuľky. Ďalší nemastný-neslaný herný prejav, ďalšie tri body a nula inkasovaných gólov. Skalica je tretia a hoci možno nepostúpi, za takýto výsledok si tréner Kostelník zaslúži novú zmluvu a možno aj nejaké tie posily na novú sezónu.

ŠK Slovan Bratislava U21 – Slavoj Trebišov 2:1

A teraz mi povedzte, prečo takto slovanisti nemohli hrať na jeseň. Veľmi pochybujem, že za to môže len Adler da Silva, pretože viac hráčov z A tímu v kádri belasej juniorky nenájdete. Adler sa ale v nedeľu postaral o pekný moment, keď Drábovi dal jedného Slafkovského v akcii na tri dotyky od vlastnej brány. Adlerovi druhá liga chutí, možno cíti, že jeho bývalí spoluhráči (ak tam vôbec ešte niekto z nich zostal) z Pohronia sa v nej budúci rok predstavia, a keďže to má u Weissa nahnuté a ak nedostane zlatý padák, je možné, že si v drese juniorky proti nim zahrá. Samozrejme, na to je potrebná záchrana. Hrdinskí juniori sú od nej na štyri body, hviezdni hráči Áčka by už podľa mňa odteraz nemuseli bodovať, aj tak by titul získali, a tak je loptička na strane Ivana. Pomôže svojim mladým v boji o profi futbal?

FC Rohožník – KFC Komárno 3:0

Akože dobre. Som rád, že je Rohožník po tomto zápase späť v záchranárskom boji, lebo už to po tých úvodných troch kolách vyzeralo, že ich súperi prevalcujú. Ale či v ňom aj ostanú, vám poviem po zápase s Petržalkou. Predsa len, komárňanská minulosť Sziliho Németha mohla zohrať rolu. Nehovorím, že by mu to rovno KFC z lokalpatriotizmu pustil, božechráň. Ale znalosť súpera z jednej lastovičky jar nerobí ani v prvý jarný deň. Ak Ralboch zopakuje tento výkon aj o týždeň, vykročí do boja o záchranu správnou nohou. Po zápase s Komárnom určite má na čom stavať.


Aktuálne články

Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Janečka: Bez čo len jedného víťazstva to už bolo frustrujúce
Na čele bez zmien, prvé víťazstvo Spišiakov
Účet stále otvorený, spoluhráči pátrajú a zháňajú videá a články
Streňova pastva pre oči, Rapavého hetrik nestačil
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 24 47:19 57
2. 24 38:15 50
3. 24 49:25 48
4. 24 40:26 42
5. 24 38:27 42
6. 24 40:35 36
7. 24 49:48 35
8. 24 32:32 34
9. 24 41:38 33
10. 25 37:44 32
11. 24 42:48 30
12. 25 36:45 29
13. 24 25:37 27
14. 24 29:38 23
15. 24 21:56 15
16. 24 14:45 6