19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.
19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.
19.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
20.4.
21.4.

Výhra by sa hodila obom. Trebišov o prvé jarné víťazstvo proti nevyspytateľnému súperovi

Na jednej strane tím, ktorému nevyšiel vstup do jarnej časti, na druhej mužstvo bojujúce o záchranu. V Trebišove si zmerajú sily celky, ktoré potrebujú zabodovať. Domáci Slavoj privíta po dvoch týždňoch ďalšieho súpera z Bratislavy – po rezerve Slovana tentokrát pricestuje na Zemplín Rača.

19. kolo | sobota 3. 3. 2023
MYJ
3:0 (2:0)
TRE

Trebišovčania by sa radi dostali na víťaznú vlnu po dvoch trojgólových prehrách v úvode jari (doma 1:4 proti juniorke Slovana, 0:3 na Myjave). V tabuľke sa mierne prepadli, so ziskom 27 bodov sa aktuálne nachádzajú na 8. mieste. Do cesty sa im postaví súper, ktorý z deviatich zápasov vonku prehral len v štyroch. „Vieme, že nás nečaká ľahký zápas. Raču počas zimnej prestávky posilnilo viacero kvalitných hráčov, čo hneď v úvode jari potvrdila víťazstvom v Petržalke. My však musíme podať stopercentný výkon a predviesť lepšiu hru, ako tomu bolo v predošlých zápasoch. Verím, že to aj s podporou fanúšikov zvládneme a pripíšeme si do tabuľky dôležité tri body,“ uviedol mladý obranca Trebišova Vladimír Rusnák.  

Počas jesennej časti robilo Slavoju problémy zakončenie, na čo doplatil aj v úvodných dvoch jarných kolách – najmä doma proti „belasej“ rezerve zahodili zverenci trénera Sokoliho množstvo sľubných gólových príležitostí. „V zápasoch sme ťahali za kratší koniec, ale myslím si, že tam boli aj pasáže, v ktorých sme si vypracovali viacero šancí a súperov sme pritlačili. Musíme sa poučiť z chýb v defenzíve, a naopak, v útočnej fáze musíme byť efektívnejší. Cely týždeň na tom tvrdo pracujeme a teraz sme už maximálne sústredení na sobotňajší zápas,“ prízvukuje Rusnák, ktorý v prvých dvoch jarných kolách nastúpil v základnej zostave a pripísal si svoje premiérové druholigové minúty v prebiehajúcej sezóne. „Pri zraneniach, ktoré nás zasiahli, bola celá obrana zložená prakticky nanovo. Vážim si, že som dostal dôveru od trénera, avšak samozrejme, spokojnejší by som bol, ak by sme tie zápasy boli zvládli v náš prospech. Úroveň zápasov v druhej lige má svoju kvalitu, nakoľko je všetko otvorené, či už v boji o postup, alebo o zotrvanie v súťaží,“ poznamenal 20-ročný stopér.

Úvod jarnej časti býva v druhej lige značnou záťažou pre prírodné terény, ktorých kvalita nezvykne byť po zime najlepšia. O Trebišovčanoch je aj podľa sociálnych sietí známe, že väčšinu tréningov absolvujú na svojej umelej tráve, nachádzajúcej sa hneď vedľa hlavného ihriska. „Myslím si, že stav terénov predstavuje v tomto období problém pre všetky mužstva v našej lige. Prevažne preto využívame umelú trávu, ale počas týždňa využívame aj prírodné ihriska na okolitých miestach,“ uzavrel náš respondent.

Očakávajú boj o každú loptu, môže to byť o jednom góle

Futbalisti Rače majú na jar výsledky ako na hojdačke – najprv dosiahli cenné víťazstvo v derby na trávniku Petržalky, no minulý víkend doma nestačili na rezervu Žiliny, ktorej podľahli 0:3. V tabuľke im preto patrí priebežné 15. miesto so ziskom 18 bodov, čo znamená, že zverenci Richarda Stražana sa nachádzajú v zostupovej zóne – od štrnástej Dubnice ich ale delí iba horšie skóre, na trináste Humenné strácajú len bod, takže všetko je pre nich otvorené. „V Trebišove sa vždy hrá ťažko, takže očakávam súbojový zápas, v ktorom sa bude bojovať o každú loptu. Možno to bude o jednom góle, ale náš cieľ je jasný – ísť od zápasu k zápasu, zbierať body a posúvať sa ďalej ako tím,“ vyjadril sa k najbližšiemu zápasu svojho tímu Martin Petr.

Tomuto českému futbalistovi nie sú naša druhá liga ani Trebišov cudzie, minulú sezónu v nej totiž nastupoval v drese Skalice. Súčasťou tímu zo Záhoria bol aj počas jesennej časti v najvyššej súťaži, v zime ale zamieril do Rače. „Pred Vianocami mi volal tréner Rače, že má o mňa záujem. Stretli sme sa, predstavil mi svoju víziu, ako aj víziu klubu. Veľmi som o tom začal premýšľať, keďže chcel som pravidelne hrávať a Rača by mi to umožnila. Po stretnutí s prezidentom klubu som sa napokon rozhodol veľmi rýchlo, rokovania boli výborné po všetkých stránkach, zlákal ma aj mladý kolektív chalanov, ktorí majú svoje kariéry ešte pred sebou. Som tu veľmi spokojný – čo sa povie, to platí, chlapci sú skvelí. Verím, že po sezóne si budeme môcť povedať, že sme splnili nás cieľ,“ vysvetlil 23-ročný futbalista, ktorý sa tak na Slovensku čoraz viac udomácňuje. Zaujímalo nás, aký má pohľad na úroveň našich a českých ligových súťaží. „Futbalový rozdiel nie je nejako veľký, veľmi by ma zaujímala dlhodobá konfrontácia v spoločnej československej lige. Je pre mňa náročné porovnať prvé dve české ligy s tými slovenskými, keďže som si v nich nezahral, ale najväčší rozdiel vnímam v ekonomickej stránke. Vlastne ani neviem, ako to je možné, ale v Česku klubom nehrozia krachy ani likvidácia. Na Slovensku je to inak, čo je škoda, pretože, ako som už spomenul, rozdiel vo futbalovej kvalite nevnímam ako výrazný,“ tvrdí hráč, ktorý je odchovancom plzenského futbalu. Má v súčasnom A-tíme Viktorie aj bývalých spoluhráčov? „Plzeň stále sledujem, Vo Viktorii som strávil 16 rokov, klub pre mňa znamená veľa. Za posledné roky sa mužstvo výrazne obmenilo, z mojich niekdajších spoluhráčov tam veľa hráčov neostalo. Moji rovesníci hrávajú v iných kluboch českej ligy alebo v druhej najvyššej súťaži, či už formou hosťovania, alebo aj prestupu. Ide o hráčov ako Pavel Šulc, Filip Čihák, Jonáš Vais, Robin Hranáč či Václav Svoboda. Priamo v A-tíme Plzne neostal z mojich blízkych kamarátov nikto, čo ma ako rodeného Plzenčana celkom mrzí,“ zamyslela sa zimná posila Rače.

Pre oba tímy to bude druhý vzájomný zápas v tomto ročníku, na prvý majú lepšie spomienky Trebišovčania, ktorí v hlavnom meste uspeli výsledkom 1:0. Sobotňajší duel má úvodný výkop na programe o 14.00 hod.

Aktuálne články

Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Janečka: Bez čo len jedného víťazstva to už bolo frustrujúce
Na čele bez zmien, prvé víťazstvo Spišiakov
Účet stále otvorený, spoluhráči pátrajú a zháňajú videá a články
Streňova pastva pre oči, Rapavého hetrik nestačil
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 24 47:19 57
2. 24 38:15 50
3. 24 49:25 48
4. 24 40:26 42
5. 24 38:27 42
6. 24 40:35 36
7. 24 49:48 35
8. 24 32:32 34
9. 24 41:38 33
10. 25 37:44 32
11. 24 42:48 30
12. 25 36:45 29
13. 24 25:37 27
14. 24 29:38 23
15. 24 21:56 15
16. 24 14:45 6