24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

Nevážne vážne o 2FL: Tímy, ktoré by závidel aj Weiss

Máme za sebou pätinu súťaže. Pri pohľade na tabuľku by sme odhadovali, že niektoré tímy budú spokojné viac, iné menej, no zdá sa, že spokojní sú všetci. Pár dní pred koncom prestupového obdobia sa totiž neriešia žiadni Cristianovia Ronaldovia, ktorí by to na staré kolená chceli skúsiť ”doma”, ani hladné talenty někde z pomezí nad Zambezi, kde rovnako hladní agenti našli na poslednú chvílu “neobrúsený diamant”. Usudzujem preto, že tréneri a športoví riaditelia druholigových tímov sú spokojní. Čo by za to dal Vlado Weiss senior…

MŠK Púchov – Dukla Banská Bystrica 0:2 

Nová sezóna, staré zvyky. Hoci sme zatiaľ predovšetkým hovorili o kanonierovi Depetrisovi, v závetrí Róbert Polievka zbiera kanadské body ako … už žiadny náš hokejista v NHL. Po šiestich zápasoch ich má na konte už deväť (z celkovo 14 gólov potentnej Dukly), a tak aj v tejto sezóne platí, že Polievk(a)ovi chutí najviac na jeseň.

V Púchove to bola pre Duklu prvá výhra o viac ako gól po tej úvodnej v Námestove. Domácim pred sezónou vykradla konkurencia káder, chuť aj sny, a tak sú Púchovčania na úrovni Bardejova, ktorý má však aspoň výhovorku zohrávania sa kádra. V Púchove to na výhovorky nevyzerá, na posily takisto, a keďže nádejných Trenčanov si cez spoluprácu v mládeži vyženili Dubničania, môže prísť záchranná ruka zrejme len dolu po Váhu zo Žiliny. Tam aktuálne neskóruje len upratovačka, aj to len preto, že si niekde upratala registračku.

ŠTK Šamorín - MFK Skalica 0:1

Šamorínčanov navnadila remíza proti Dukle a keďže proti Skalici vyhrali v lige naposledy v roku pred Kristom (teda pred DAC), robili si domáci zálusk na nejaké tie bodíky. Ich zálusk však platil tak dlho, ako vládne opatrenia v oblasti športu, keďže po desiatich minútach išli domáci do desiatich. Šamorínčanov nezachránili ani posily z Dunajskej Stredy, keďže výraznejšie mená na ihrisku Nebyla, preto sa zápas posunul do roviny, či Skalica zopakuje Námestovo, alebo predsa len niektorú zo svojich šancí využije. Piatu najhoršiu ofenzívu ligy musel spasiť člen najlepšej defenzívy ligy, preto po góle stopéra Rudzana nakoniec body berie Skalica. Skaličanom to zatiaľ ide, napriek tomu, že majú nástrel ako Danka Barteková v Tokiu. Posily však zrejme budú musieť prísť, či už ide o lekársky tím, ktorý by mal vzkriesiť množstvo skalických lazárov, alebo reálne posily s väčšími skúsenosťami ako z českej tretej ligy.

KFC Komárno – FC Rohožník 1:0

Dramaturg redakcie futbalnet.tv vraj chce, aby sa na Slovensku opäť objavil kanonier formátu Szilárda Németha, preto súčasného trénera FC Rohožník zaradil už štvrtý raz zo šiestich kôl do svojho zápasového výberu a pozápasového rozhovoru. Tento masterplan však nevychádza, pretože aj v tomto zápase padol len jeden gól, aj ten strelil Mongolčan. Trénera hostí, ktorý v minulej sezóne pôsobil práve v Komárne, vraj domáci ničím neprekvapili, za to on prekvapil tým, že jeho tím domácich tiež ničím neprekvapil. Svedčí o tom jediná skompletizovaná kľúčová prihrávka Rohožníka oproti jedenástim domácim. Rohožnícky Trefil už tradične chytal výborne, rozhodnúť tak musel závar po štandardke. Komárno čaká po zdarnom úvode moderný štvorboj Dukla-Skalica-Podbrezová-Košice. Po ňom bude ambiciózny tím z juhu Slovenska vedieť, na čom je.

FC Košice – FK Železiarne Podbrezová 0:2

V adidase už majú po tomto zápase na stole vypísanú predbežnú žiadanku na 20 ks žltomodrých dresov, to pre prípad, že by sa košická torcida po sérii prehier zase rozhodla, že si chce za svojich 5 euríčok pozrieť okrem futbalu aj striptíz. Po sľubnom vstupe do sezóny Košičania v troch zápasoch nezískali ani bod, čo by si určite zaslúžilo nejaký štipľavý komentár, smerom k zhorknutým postupovým ambíciám, ale keďže sa snažím vidieť pohár vody skôr poloplný, poviem len, že košickí fanúšikovia zase nemusia byť až takí smutní. Veď tri prehry za sebou má na konte aj taký Arsenal a to už je aký klub! Samotný zápas zas až tak zle z ich strany nevyzeral, stačilo, keby Aubameyang, teda Cortés, vedel svoje rýchle nohy ubrzdiť natoľko, že by trafil aj bránu. Nepodarilo sa, a tak tréner Vukušič musí tuho rozmýšľať, čo jeho tímu chýba. Pri zastúpení štyroch kontinentov v jeho kádri to zrejme v nedostatku hernej rozmanitosti nebude. Jedine, že by mu chýbala austrálska presnosť v zakončení.

To Podbrezová rieši celkom iný problém. Ešte sa ani neprestala tešiť z výhry v šlágri a už musia vypísať kasting na človeka, ktorý im v najbližšom kole zabezpečí gól. Duo Galčík – Kováčik pri 12 podbrezovských góloch získalo 11 kanadských bodov, no v najbližšom kole proti Šamorínu budú chýbať pre repre povinnosti. Ak aj vám napadol konkrétny človek, ktorý by Železiarom s kastingom mohol pomôcť, rýchlo naňho zabudnite, ako poznáme majiteľa, to radšej stratia tri body vo svojej postupovej miss-ii.

Slavoj Trebišov – ŠK Slovan Bratislava U21 1:0

Keď už sme začali s tými paralelami s anglickým futbalom, Trebišovčania to v tejto sezóne chcú zahrať na Chelsea Josého Mourinha v najlepších rokoch. Po 6 kolách sú prakticky prví, pritom strelili len sedem gólov. Na druhej strane len jediný dostali a za to im treba nadiaľku zatlieskať. Zatlieskať treba k výberu povolania aj šoférovi trebišovského klubového autobusu. Za sebou máme skoro mesiac a pol a ešte nemusel vytiahnuť päty z domu. Po piatich domácich zápasoch a jednom fakultatívnom poldennom výlete do Bardejova, si môže otvoriť pivo pri telke aj najbližšiu sobotu, keďže Trebišov “cestuje” na derby o Zemplín do Humenného. Jaj, aj juniori Slovana hrali v tomto zápase a chvíľu dokonca o jedného viac. Ale nič z toho, aspoň na deň však upravili migračnú dynamiku Východ-Západ.

FC Petržalka – FK Humenné 1:1

O tom, že v tomto zápase išlo o veľa, nesvedčil len pohľad na tabuľku, v ktorej svietili obaja aktéri šlágra kola na prvej a druhej pozícii, ale aj fakt, že Petržalka obetovala postup a česť v Slovnaft Cupe proti Trebaticiam a zamerala sa na druholigový zápas proti Humennému. Hostia išli do vedenia, tentokrát síce nie po góle zo štandardky, ale budú sa musieť uspokojiť aj s peknou Streňovou delovkou spoza šestnástky. Po prestávke hneď vyrovnal Gašparovič z penalty a sudí mohol pískať koniec. Vo zvyšku zápasu sme videli nasadenie, šancí však veľa nie, ale niet sa ani čo čudovať, pre obe mužstvá je bod zo súboja prvého s druhým dobrým výsledkom. Na konci ešte mohol Harba narušiť remízovú harmóniu, hostí však nechcel svojim gólom uraziť, keď už cestovali tak ďaleko a nulu si nezaslúžili.

MŠK Žilina B – MŠK Námestovo 9:0

Neprajné hlasy šepkajú, že v 65.minúte doniesli Námestovčania na lavičku domácich oštiepky a korbáčiky s prosbou, aby si desiaty gól nechali do ďalšieho zápasu. Ja ale neprajník nie som, do ležiacich na zemi nekopem, preto len zhodnotím, že rezerva Žiliny vystrieľala proti Námestovu pušný prach, nazbieraný v klube počas dvojzápasu s Jabloncom. Zdecimovaný súper nebol v psychickom rozpoložení odolávať exhibičným akciám Žilinčanov, ktorí navyše hrali v početnej prevahe, a tak je 9:0 logickým vyústením diania v zápase. Námestovo netreba zatracovať, skúsenosti v 2FL len zbierajú. Naopak, Žilinčania aj takto môžu získať sebavedomie, ktoré neskôr po prechode do A tímu využijú na to, že ani v európskych zápasoch nebudú hrať ustráchane, ako to vie väčšina našich klubov.

FK Dubnica – Partizán Bardejov 2:2

V Dubnici sa v dôležitom zápase na štadióne ukázalo podľa oficiálnych údajov 245 divákov, do čoho zrejme započítali aj zberačov lôpt, delegátov, usporiadateľov a obidva realizačné tímy. Škoda, pretože Dubnica vždy bola futbalové mesto, pri prvom tohtosezónnom zápase na domácom štadióne však je z návštevy do plaču. Čo nemožno uprieť obidvom aktérom posledného zápasu programu 6.kola je, že by nechceli vyhrať. Od začiatku sa obidvaja súperi do zápasu zahryzli, škoda len, že im predošlé zápasy zuby vytrhali, a tak jeden druhého len ožužlávali bez gólového efektu. Po úvodných megašanciach na oboch stranách sa presadili hostia, domáci kontrovali ešte do polčasu. Obrany na oboch stranách boli “deravé ako ústa starej ženy”, bohužiaľ chýbala presnosť v zakončení. Pozitívom bolo, že sa tímy v závere neuspokojili s bodom, pretože v ich situácii je každý bod dobrý a obaja chceli vyhrať. Bardejov gólom z 89. siahal na tri body, v obrane však príliš ľahko nechával prechádzať súpera, ktorý zo záverečných troch šancí v nadstavenom čase, jednu predsa len premenil. Naozaj oceňujem prístup oboch tímov, ktoré, napriek určitým nedostatkom v hernej kvalite, ponúkli celkom zaujímavé predstavenie. Povedzte aj svojim známym, nech ich nabudúce do Dubnice príde na futbal viac .


Aktuálne články

Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Janečka: Bez čo len jedného víťazstva to už bolo frustrujúce
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 47:17 56
3. 26 53:25 54
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9