23.3.
23.3.
23.3.
23.3.
24.3.
24.3.
24.3.
24.3.
28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.
28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.

Nevážne vážne o 2FL: Kto chytí skalický trdelník?

Reprezentácia je vraj výkladnou skriňou futbalu, z ktorej si aj kluby na ligovej úrovni majú brať príklad. Niektoré tímy 2FL to vzali doslovne, a tak viac ako na góly hrali tento víkend na efekt. Narozdiel od reprezentácie sa predsa len nejaké body udeľovali.

FC Petržalka – FC Rohožník 4:1 

Tento zápas sa hral už tak dávno, že si ho pamätá len osobný archív Marcela Merčiaka. Predsa len si ho však pripomeňme, aspoň si v sychravom septembri zaspomíname na leto. V peknom počasí Petržalka nedala Rohožníku, ktorý vtedy len začal v 2FL rozdýchavať úvodné prehry a pomýšľal na bodové žne, žiadnu šancu. V prvom polčase dvoma strelami z diaľky uzemnilo hostí, v tom druhom sa im Rohožník chcel vyrovnať, ale naservíroval len polovičnú porciu, a tak posledné dve slová patrili opäť Petržalke. Turčák pre zmenu svoju nahromadenú agresivitu využil pre dobro veci, presadili sa aj Kozák, a to sa ešte Haris Harba mohol zahrať na Patricka Schicka, no z polovice ihriska trafil “len” brvno. Zaujímavý zápas to veru bol, až škoda, že v strede týždňa ostal trochu nepovšimnutý divákmi.

MFK Dukla Banská Bystrica – KFC Komárno 2:0

Keď Komárno naposledy zavítalo na pôdu Dukly, bol z toho výprask, aký Komárno v celej sezóne nezažilo. Situácia sa odvtedy zmenila, Dukla už nebola tak dominantná v súťaži, naopak, Komárno sa posilnilo a v úvode sezóne malo dobrú formu. Nečudo, že im trochu narástli krídla a pomýšľali na prekvapenie. Colonela Sandersa z Kentucky však vo Zvolene nahradil Sven Jurčišin, ktorý KFC krídla pristrihol, obalil v trojobale a vysmažil na oleji už po 45 sekundách, čím absolútne zbúral herný koncept hostí. Dukla to vzadu zavrela, vpredu sa do útoku nehnala tak naivne, ako kedysi a vyčkávala na správnu príležitosť. Trpezlivosť preukázal Polievka, ktorý zvýšil na 2:0. Depetris mohol pridať tretí, no netradične nepremenil. V konečnom dôsledku to však nič nezmenilo, pretože Komárno až na jednu-dve šance toho v útoku veľa nevymyslelo. Dukla zaslúžene pridala druhú nulu za sebou a pomaly sa škriabe smerom k horným poschodiam tabuľky. V klube tvrdia, že návrat na domovský štadión je na spadnutie. Dobrá forma tímu by určite pomohla na nový štadión prilákať fanúšikov.

Partizán Bardejov – MŠK Žilina B 0:1

Na prestupovom poli Bardejov trénera Šarmíra ťahá z rukáva také esá, že by sa nehanbil ani Noro Gomboš, a tak sa k Partizánom pridali viaceré zaujímavé mená. Škoda len, že v kartotéke futbalových skautov sú založené v kategórii “Keby…”. Tak, ako je vyskladaný káder, vyzeral aj ich zápas proti Žiline. Keby sa hralo na pološance, Partizán by vyhral. Naozaj. Partizáni to zahrali na Tarkovičovcov proti Chorvátsku a v tabuľke sympatií získali aspoň polbod, keď už žiadny v reálnej tabuľke. Treba však povedať, že ich výkony majú, aspoň naoko, stúpajúcu tendenciu. Nanešťastie pre domácich, ich zakončenie pokrivkáva ako Robo Boženík vovnútri malého vápna, a tak v skutočnosti nevyhrali. Gól dali len hostia, keď jednu zo svojich dvoch príležitostí aj využili. Bardejov sa modlí, aby im štartér ku gólostroju naskočil čo najskôr, pretože menej gólov dali už len belasí juniori a Námestovo.

Železiarne Podbrezová – ŠTK Šamorín 3:0

Pred zápasom fanúšikovia Podbrezovej pripravovali svojmu tímu alibi, vraj kvôli repre prestávke prišli Železiari o svojich najlepších hráčov, zatiaľ, čo za Šamorín budú z rovnakého dôvodu môcť nastúpiť hviezdy fortunaligového DAC. Prepočítali sa, pretože zabudli na to, že prednosť pred úspešným výsledkom partnerského klubu, má v MOL Aréne veľavýznamný priateľský zápas proti Rohožníku, ktorý neukázal nikomu nič, len všetkým, že Szili Németh má číslo na športového riaditeľa DAC. Podbrezová dala zabudnúť na svoje absencie a hrala asi najlepšie v sezóne. Domáci sa postarali o pekné snímky z účelných kombinácií a gólov, ale aj o jeden RTG snímok zlomeniny nohy hosťujúceho hráča. Podbrezovčania jednoznačne dominovali a zaslúžene hostí vyprevadili rozdielom triedy.

FK Humenné – Slavoj Trebišov 3:0

Pri predzápasovom pohľade na tabuľku, by asi málokto tipoval, že Derby o Zemplín bude len o tom, koľko Trebišov “vyfasuje”. Apropos, tipovanie. Hrdinom domácich bol Hamuľak, ktorý zažil svoje osobné druholigové obrodenie a po troch sezónach nadviazal na časy, keď sa jeho meno pohybovalo na čele tabuľky strelcov a v uzavretých skupinách tipérov. Ľavá strana trebišovskej obrany vyzerala, že si otvorila to pivo, čo im dal chladiť klubový autobusár ešte minulý týždeň a vôbec nepripomínala jednu z najlepších obrán ligy. Naopak, za tri kúsky ešte môžu byť radi. Humennému prvé miesto patrí právom, nielen kvôli doterajšiemu bodovému zisku, ale aj slušnými diváckymi návštevami, ktoré trochu prehlušili pokoronové výhovorky fanúšikov, prečo neísť na futbal.

MŠK Námestovo – FC Košice 1:3

Po zhliadnutí zápasu, ktorý sa odohral v Námestove som mal nutkanie zavolať orgány, činné v trestnom konaní a podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za násilné vniknutie do obrany domácich. Potom som si pozrel znova zostrih a rozmyslel som si to, pretože prieniky do obrany Námestova boli prakticky bez odporu a páchateľ bol jednoznačný. Košičania prechádzali obranou ako nôž maslom, naoko bez prílišnej námahy. Miestami to vyzeralo, že góly chcú dať len také, ktoré zaplnia našu anketu gól mesiaca. Podarilo sa, krásne góly, ľahké víťazstvo a rýchlolep na jednu z nôh stoličky, na ktorej sedí tréner Vukušič. Tri sú ale ešte nalomené.

MFK Skalica – MŠK Púchov 1:0

Hovorme si čo chceme, ale ak tím v siedmich zápasoch neinkasuje z hry ani gól, niečo robí dobre. Skaličania ani v tomto zápase súperovi toho veľa vpredu nedovolili. Naopak, proti Púchovčanom si vypracovali slušné množstvo šancí, preto nemuselo ostať pri obľúbenom skalickom 1:0. Gól zaznamenal Štursa, ktorého zrejme len ráno pred zápasom nasadili na rýchlik z Plzne a večer ako striedajúci hráč vo svojom prvom zápase rozhodol. Mimochodom, aj ten jeho gól vyzeral ako z rýchlika. Rýchlou rozohrávkou priameho kopu ho päťdesiatmetrovým pasom našiel spoluhráč, čím absolútne prekvapil púchovskú obranu. Tá Štursu v pätici naháňala ako nemeckí turisti po týždňovej hladovke predávača trdelníkov. Nestačilo, skalický žolík dal gól a Skalica spolu s Humenným tak ostáva jediným tímom bez prehry.

ŠK Slovan Bratislava U21 - FK Dubnica 2:2

V súboji dvoch tímov, ktoré sú zásobárňou talentov pre ViON či AS Trenčín začal lepšie domáci tím. Asi čerpal z hnevu za to, že vedenie klubu preložilo zápas Slovnaft Cupu pol dňa pred súťažným zápasom 2FL, v ktorom mohli počas repre pauzy juniorom vypomôcť hráči z aspoň širšieho širokého kádra A tímu. Po vyprchaní hnevu a prvom góle to už bol opäť tím, ktorý poznáme z predošlých troch sezón. Dubničania dvoma gólmi otočili a pohodlne si mohli postrážiť víťazstvo. Avšak, kde sa vzal, tu sa vzal, vyrovnal Antálek, pri ktorom azda ani najväčší fanúšikovia Slovana nevedeli, že ešte hrá futbal a opäť za ich obľúbený klub. Naposledy totiž hral miestny odchovanec súťažný zápas asi pred dvoma rokmi. Za 20 minút po návrate z futbalového dôchodku získal tento junior pre Slovan toľko, čo celý tím za šesť predošlých zápasov. Pozitívom je, že skaut AS Trenčín ušetril za cestovné, stačilo mu cestovať na jeden zápas, aby mohol vytipovať zimné posily.


Aktuálne články

Petržalka s prvým jarným víťazstvom, Komárno porazilo žilinskú rezervu
Druhá liga s titulárnym partnerom
Ako hráč si zahral na 100-tisícových štadiónoch. Reitera čaká trénerská výzva v druhej lige
Záver nezvládli výsledkovo, nie herne. S podporou fanúšikov chcú Prešovčania postúpiť cez baráž
Padne návšteva sezóny? Nového lídra čaká posledný domáci zápas
Po výhrach z nich opadol tlak. Uspejú Humenčania aj do tretice?
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 21 40:15 51
2. 21 35:12 46
3. 21 41:23 39
4. 21 37:20 39
5. 21 33:25 35
6. 21 38:34 32
7. 21 41:38 31
8. 21 28:29 30
9. 21 37:34 29
10. 21 32:39 25
11. 21 28:36 25
12. 21 36:45 24
13. 21 25:31 23
14. 21 21:33 23
15. 21 20:50 14
16. 21 12:40 3