23.3.
23.3.
23.3.
23.3.
24.3.
24.3.
24.3.
24.3.
28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.
28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.

Nevážne vážne o 2FL: Depetris Time a Oscar do Bardejova

Druholigová sezóna sa prehupla do svojej druhej štvrtiny, čo dáva príležitosť hodnotiť, na čo jednotlivé tímy v novom ročníku majú. Každý z tímov už aspoň raz prehral, niektoré však sedemkrát. Moju víkendovú mentálnu hladinu alfa narušilo obchádzanie pravidiel a klišé o vyrovnanosti súťaže naberá nový zmysel, ak prvého od ôsmeho delia štyri body. To všetko a omnoho viac sme sa dozvedeli v ôsmom kole, ktoré nevážny review vám prinášame v tomto článku.

ŠTK Šamorín – FC Košice 4:3 

Zrejme ani sám Erik Pačinda nečakal, že má v Šamoríne toľko neprajníkov, hoci tam hral asi prvýkrát v kariére. Domáci fanúšikovia, ktorých futbalové srdce je rozpoltené medzi ŠTK a DAC, dávali pri každom Pačindovom dotyku pocítiť, že pred hnevom kotla MOL Arény sa neukryje ani v 2.lige. Zrejme aj preto podal Pači výkon, ktorý sa nepáčil. Ale nielen on. Košický stopér González od svojho menovca Speedyho veľa rýchlosti nepobral, nadšenec amerického futbalu, Šemrinec, mal nohy od seba ako pri snape v shotgun formácii a Košičanov nezachránil ani nasr…dený Molvadgaard a jeho dva slušne vyzerajúce góly. Šamorínčania kvôli zraneniam ledva vyskladali 15 hráčov, k čomu im pomohli traja z DAC, na tím s najširším kádrom v lige to však stačilo. Viac prehier ako Košice majú po 8 kolách na konte len štyri tímy a hoci sme v druhej lige videli už všelijaké obraty, momentálne to v Košiciach vyzerá, že skôr postúpi slovenská repre do Kataru ako oceliari do ligy.

MŠK Púchov – FK Železiarne Podbrezová 0:2

V bodovej naháňačke o záchranu začína Púchov pripomínať slovenských bežcov na olympiáde a bude mať čo robiť, aby sa mu súperi z rovnakej váhovej kategórie, ako Bardejov, Rohožník či Dubnica v behu na 30 kôl nevzdialili už v jeho prvej polovici. Pritom herne to určite vyzerá lepšie ako na jednobodový náskok pred Slovanom a dvojbodový pred Námestovom. Aj proti Podbrezovej, ktorá už je mimochodom na čele súťaže, Púchov hral organizovane, dokonca mohol ísť v 2.polčase do vedenia po šanci Mráza. Podbrezová je však vyzreté mužstvo, ktoré z množstva šancí predsa len jednu premenila, keď sa po reprezentačnom dobrodružstve presadil Kováčik. Domáci mohli aj vyrovnať, no Ludha Kopičára vychytal. Domáceho trénera mohlo aj roztrhnúť, viac by z jeho zverencov nedokázal vyžmýkať ani najnovší must-have prístroj z reklamy Gizky Oňovej, a tak im Podbrezová udelila druhú ranu, aby sa im nebolo neľúto, že boli blízko bodu.

KFC Komárno – MFK Skalica 2:0

Skalica kúzla zbavená. Na Záhorí už zrejme organizujú pátraciu čatu po mieste môjho bydliska, pretože som to po minulom kole zakríkol a hneď z toho bol, nielen prvý inkasovaný gól z hry, ale aj prvá prehra. Skaličania vo svojom personálnom trápení dokonca kvôli červeným kartám prišli o dvoch ďalších hráčov, a tak o týždeň proti Petržalke bude na lavičke zelenobílých prázdno ako v mojom friend liste po tom, čo som začal písať túto rubriku. Poriadne naložený bol útok Komárna, ktorý nedal oslabeným hosťom vydýchynuť. “Mongolský Messi” Ganbold bol takmer pri všetkom nebezpečnom zo strany KFC, úradoval aj kapitán Domonkos, preto sa Komárno zaslúžene vrátilo na priebežnú líderskú pozíciu v rámci domácich zápasov.

Partizán Bardejov – MŠK Námestovo 4:1

Keď do Bardejova pred pár týždňami prichádzal Lukáš Csáno, ktorý má vo svojom životopise pôsobenia v Trnave či Liberci, zrejme nečakal, že viac ako tým futbalovým, sa bude prezentovať hereckým umením. Totiž už po 10 sekundách zápasu proti Námestovu schádzal z ihriska, kde ho na striedanie zhodou náhod čakal už oblečený a pripravený Veličković, zhodou náhod hráč, ktorý má viac ako 21 rokov. Aby to nevyzeralo úplne okato, Csáno pridal aj krívanie, za čo si rozhodne zaslúži Oscara alebo podobnú trofej, keďže na futbalové trofeje to v tejto sezóne pre Bardejov nevyzerá. Ale aby sme Bardejovu nekrivdili, nestalo sa to v tejto sezóne prvýkrát a je na zvážení kompetentných, aby pravidlá upravili tak, nech nevyzerajú ako očkovacia lotéria. Tak či onak, v tomto zápase Partizáni uspeli. Boli futbalovejší, lepší a hosťom nepomohlo ani to, že na post hlavného trénera dosadili skúseného Cifraniča. Síce v úvode po ojedinelom útoku vyrovnali, to však bolo skôr záležitosťou individuálnej chyby v obrane Bardejova ako tímového umenia hostí. Sme v polovici jesennej časti a okrem čakania na zlý deň súpera, sme v podaní Námestova zatiaľ veľa druholigových zábleskov nevideli.

Slavoj Trebišov – FC Rohožník 1:2

Domáci trafili tri strely na bránu, dali jeden gól a dve boli nebezpečné, hostia medzi žrde zmestili rovnako tri strely, dali dva góly a jedna bola nebezpečná. Nielen tento popis, ale aj priebeh hry naznačuje, že zápasu by zrejme viac svedčala remíza, najmä, ak vezmeme do úvahy, že na celkové strely Slavoj súpera prestrieľal 18:5. No hostia svojou aktivitou a povestným nováčikovským elánom, si vybojovali body tri. Keď tréner Németh po úvodných nezdaroch a zopár gólových fackách hovoril, že tím si musí sadnúť, pretože v ňom prišlo k obrovskej zmene, nečakal som, že si sadne až tak rýchlo a že Rohožník bude zbierať toľko bodov. Z posledných piatich zápasov Rohožník tri vyhral, dvakrát vonku a naznačil, v čom bude jeho sila. Rohožník si počká proti papierovo silnejším mužstvám na kontry, z ktorých vie byť veľmi efektívny. Aj Trebišov sa postavil po úvodných výborných výkonoch do pozície favorita, ktorý búšil a búšil, nakoniec mu to však bolo osudné. V Trebišove sa musia vrátiť k niečomu podobnému, čím sa prezentuje Rohožník, najmä teraz, keď po ôsmich zápasoch konečne opustia komfort Východného Slovenska.

FC Petržalka – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2

Hra na oboch stranách bola tvrdá ako petržalská umelka, keď ju zabudnú poliať, preto v prvej polhodine viac zaujali fauly ako góly či vydarené akcie. Nakoniec však predsa len v prvom polčase padol gól, keď v 35.minúte Migaľa zašúľal loptu k pravej žrdi. Krátko po prestávke domáci veterán Harba preskočil v tabuľke veteránov Depetrisa štvrtým gólom v sezóne, čo však akoby dalo hosťujúcemu trénerovi Vargovi impulz, aby svojho argentínskeho býka na lavičke vypustil do ulíc Pamplony. V Bystrici sa na sídliskách začína hovoriť poslednej štvrťhodine zápasu “Depetris Time”, lebo aj v tomto zápase opäť udrel v závere. Petržalský brankár Shevchuk ľahkú centrovanú loptu pustil akoby nevedel, že chlapík za ním sa nezvykne mýliť a Depetris loptu do siete upratal ako pracovník mestského úradu v Košiciach sídlisko Lunik IX pred pápežovou návštevou.

MŠK Žilina B – ŠK Slovan Bratislava U21 5:0

Pri úvodnom pohľade na zostavu belasých, v ktorej figurovali aj hráči zo širšieho kádra A tímu, Mustafić a Petrák, som si nachvíľu pomyslel, že by to mohlo zo strany Slovana byť v tomto zápase inak ako na výsledkovú facku. Naozaj len nachvíľu, aj to len vtedy, keď brankár Trnovský a konštrukcia brány držali Slovan nad vodou. Žilinčania však hosťujúcu obranu odhalili ako Jožo Pročko správu Michala Šullu a do polčasu im nasúkali tri kusy. Ani v druhom polčase sa Slovan nepoučil, domáci ich obranou prechádzali ako maturanti v čase korony. S výnimkou strely Huberta, ktorý však svoj deluxe obalený štupel poslal tesne nad, belasých nie je za čo pochváliť. Päťgólová výhra zrejme je adekvátnym ohodnotením toho, o koľko lepšie pracujú pod Dubňom s mladými hráčmi.

FK Dubnica – FK Humenné 2:1

Humenská séria bez prehry bola taká dlhá, že ju prestali počítať aj v samotnom klube, a tak skončila niekde medzi 30 a 40 zápasmi. Trochu prekvapením však je, že skončila práve v Dubnici, ktorá pred tým nedokázala vyhrať proti juniorom Slovana. Humenčania urazili šťastenu, keď v 10. minúte z dvoch krokov napálili brvno prázdnej brány a predznamenali tak osud tohto stretnutia. Dubničania prevzali iniciatívu a boli vpredu nebezpečnejší ako súper. Góly však prišli až v druhom polčase. Najprv domáci ďakovali za to, že druhej lige ešte nedopriali VAR, pretože po závare v šestnástke rozhodca nakoniec rozhodol, že lopta bola za čiarou. Potom ďakovali Partizanu, nie tomu z Bardejova, ale tomu srbskému, pretože práve odtiaľ prišiel útočník Matija Babović, ktorý predviedol pekný prienik a kombináciu s Bilovským, po ktorej pohodlne zvýšil na 2:0. Jeho krajan Marko Milunović po minúte na ihrisku strelil gól na 2:1, ale hostia akoby nejavili záujem o to pobiť sa o vyrovnanie, pohodlne prečkali do konca zápasu.


Aktuálne články

Petržalka s prvým jarným víťazstvom, Komárno porazilo žilinskú rezervu
Druhá liga s titulárnym partnerom
Ako hráč si zahral na 100-tisícových štadiónoch. Reitera čaká trénerská výzva v druhej lige
Záver nezvládli výsledkovo, nie herne. S podporou fanúšikov chcú Prešovčania postúpiť cez baráž
Padne návšteva sezóny? Nového lídra čaká posledný domáci zápas
Po výhrach z nich opadol tlak. Uspejú Humenčania aj do tretice?
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 21 40:15 51
2. 21 35:12 46
3. 21 41:23 39
4. 21 37:20 39
5. 21 33:25 35
6. 21 38:34 32
7. 21 41:38 31
8. 21 28:29 30
9. 21 37:34 29
10. 21 32:39 25
11. 21 28:36 25
12. 21 36:45 24
13. 21 25:31 23
14. 21 21:33 23
15. 21 20:50 14
16. 21 12:40 3