23.3.
23.3.
23.3.
23.3.
24.3.
24.3.
24.3.
24.3.
28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.
28.3.
29.3.
29.3.
29.3.
29.3.
30.3.
30.3.
31.3.

Nevážne vážne o 2FL: DePŠ Mode v Bystrici a vysmiaty Radványi

Vo Fakultnej nemocnici v Skalici došli kvôli maródke miestneho MFK papiere na vypisovanie PéeNky, preto sa primár rozhodol radšej dať celý tím do karantény, kým nenájdu vakcínu na futbalové zranenia alebo aspoň kým Ševt nepošle objednávku na červené papieriky. Dodacia doba sa odhaduje na dva týždne. Z tohto dôvodu sa zápas MFK Skalica – FC Petržalka neodohral, napriek tomu však máme 7 ďalších dobrých dôvodov, prečo si, spôsobom nám vlastným, zhodnotiť 9.kolo.

FK Železiarne Podbrezová – KFC Komárno 2:3 

Len málo ľudí na svete zrejme v pondelok prišlo do práce s väčším úsmevom ako tréner KFC Komárno, Mikulás Radványi. Na konci minulej sezóny s ním nepredĺžila Podbrezová spoluprácu, lebo vraj nemal dostatočný “drive” na to, aby kvalitný tím dotiahol k postupu. Teraz v novom tíme, na pôde bývalého zamestnávateľa uspel, a hoci sa po zápase nechal počuť, že s vedením Železiarov má koretkné vzťahy, určite mu bola výhra zadosťučinením. Železiari v zápase ukázali kvalitu, no Komárno na nich vyzrelo hlavou. Pred tromi týždňami som písal, že ambiciózne Komárno uvidí, na čom je po modernom štvorboji. Zatiaľ vyhralo dve disciplíny z troch a do domáceho zápasu s Košicami určite nejdú v pozícii outsidera.

Slovan – Bardejov 2:1

Heuréka! “Len” dva ligové mesiace trvalo, kým trénerovi Weissovi došlo echo, že pod svojou značkou má aj B tím, do ktorého môže poslať menej vyťažených hráčov. V 9.kole sa teda konečne nejakí objavili a hneď z toho bola výhra, s gólmi práve hráčov A tímu belasých. Najprv pekne Lichý vychýlil obrancov Bardejova z ich rovnováhy a pohodlne otvoril skóre. Bardejovu rozhodne nemožno uprieť snahu a bojovnosť, ktorá priniesla, nielen vyrovnávajúci gól, ale aj ďalšie zaujímavé šance. V nadstavenom čase prvého polčasu to však bardejovský obranca zahral na Jožka Golonku v Let’s dance a zlomil členky nielen sebe, ale aj svojmu tanečnému partnerovi, rozumej hráčovi Slovana. Mustafić dal z nariadenej penalty konečne gól aj za Slovan, nielen proti nemu. Slovanisti si svoje žolíky z Áčka v druhom polčase pošetrili na zahrievanie sedadiel hlavného štadióna na Tehelnom poli, a tak Bardejovčania mohli vyrovnať. Jeden gól im odoprel rozhodca, druhý gól si odopreli sami pri nepremenenej penalte. Nie, radšej knihu, a tak zaknihovali červenú kartu a piatu prehru v sezóne. V ďalšom kole doma privítajú Humenné a už teraz si môžete staviť u bookmakerov, že prvé v zápase nastane autové vhadzovanie, aby za búrlivého potlesku mohol z hry zísť bardejovský zberateľ minút Csáno. Tentokrát si prípisal dve. Dá viac?

MŠK Námestovo – ŠTK Šamorín 1:4

Ak už budete mať otvorenú stávkovú ponuku, rovno si pozrite, či sa dá staviť na to, že Námestovo bude v ďalšom zápase prehrávať ešte pred úvodným hvizdom rozhodcu. Trend ich zápasov totiž naznačuje, že súťažia o to, kedy čo najskôr poskákať po tom, čo sa im celý týždeň tréner snažil vštepiť do hláv. S Košicami ho dostali v 7., v Bardejove v 3. a proti Šamorínu to už dokázali stlačiť do druhej minúty. Po desiatich minútach bolo 0:2 a domáci tím pôsobil bezradne ako mediálny poradca ministra financií. Šamorínčania zvyšných 80 minút zápasu mohli myslieť na horalky, keďže už v utorok ich čaká Slovnaft Cup proti Seredi. Aj s hlavou v oblakoch a ústami, plnými slín, dokázali vyhrať aj tento úsek hry a zvíťazili pohodlne 1:4. V Námestove zrejme pochopili, že súčasný káder by v lige nezachránilo ani duo Guardiola-Mourinho, preto vraj ešte na poslednú chvíľu riešia možné posily. Mali by ale nastúpiť čím skôr, inak naberú takú stratu, že im záchranu nevypočítajú ani hokejovými šampionátmi ostrieľaní slovenskí fanúšikovia.

MFK Dukla Banská Bystrica – Slavoj Trebišov 3:0

Tréner Varga si pred Trebišovom povedal, že na Slavoj stačí aj aktuálna kondička Depetrisa, a tak dostal argentínsky matador príležitosť prvýkrát od začiatku. Asistencia, gól, Depetris “vybavil” Trebišov a mohol ísť striedať. Neviem, či je to dobrá vizitka pre Depetrisa, alebo taká zlá pre súperove obrany, ale vyzerá to, že Depetrisovi stačí na dominanciu v 2FL aj 50% úsilia. Útočné trio DePŠ Mode, Depetris- Polievka-Šulc, aktuálne kraľuje ofenzívnym štatistikám ligy, keď spolu dalo 15 gólov. Trebišov začína doplácať na slabú koncovku, vyprchal aj úvodný optimizmus, že góly Kanua a Issu nahradia pevnou defenzívou. Nanešťastie, Slavoj nemôže odohrať všetkých 30 zápasov doma, a tak postupne stráca dych. Budúci víkend si môžu vybrať dovolenky, nepricestujú k nim Skaličania, no vydýchnuť si rozhodne nemôžu, keďže potom ich čaká Podbrezová a Košice a v tých zápasoch sa body od Trebišova neočakávajú.

FK Humenné – MŠK Žilina B 1:0

V kuloároch sa po 8.kole šepkalo, že nováčikovi konečne došiel dych tak, ako všetci očakávali a hádam sa aj trochu spoliehali. Humenčania sa však zdravo nahnevali, nadýchli sa zhlboka ako Sisa Sklovská pred svojim tridsaťsekundovým vibrátom, a zdolali rozbehnutú rezervu Žiliny, napriek tomu, že 40 minút hrali o jedného menej. Humenčania išli do vedenia po penalte, na začiatku druhého polčasu išiel do brejku Gerebenič, ktorý síce bol faulovaný, no na zem sa zložil ako stolička návštevníka stretnutia s pápežom, čo okrem červenej pre domácich znamenalo nahnevané reakcie východnej polovice Slovenska. Humenčania výhru udržali. Šošoni v tejto sezóne na súperovom ihrisku nedali viac ako jeden gól, čo je pre najlepšiu ofenzívu ligy nelichotivá bilancia.

MŠK Púchov – FC Košice 1:2

Neviem, či to nie je rekord, že po deviatich kolách ešte žiadny klub neodvolal svojho trénera. Hoci v Námestove prišiel nový tréner, ten “starý” neodišiel, a tak nemôžeme hovoriť o vyhadzove. “Nahnuté” to však určite pred týmto zápasom mali obaja lodivodi zápasu Púchov-Košice.Toho košického konečne podržali ním vybraté predsezónne posily. Nhlakanipho Ntuli (skrátene NHL) je meno, ktoré vám nechce zlomiť jazyk, ale súperovu obranu, čo sa mu proti Púchovu aj darilo. Pri góle Gubu stál na začiatku akcie, pri góle Cortésa narysoval takú prihrávku, že by ho pochválila aj moja učiteľka matematiky na strednej. Domáci síce po prestávke znížili, ale zase tomu chýbal povestný krok. Púchovčania prehrávajú síce len o gól, maximálne dva, no prehrávajú a spolu s Námestovom sú posledným tímom, ktorý ešte nevyhral, hoci pri porovnaní oboch celkov sú niekde inde, a to nie len geograficky.

FC Rohožník – FK Dubnica 1:2

“Maj svoj tím rád ako tréner Dubnice.” Takýto motivačný citát by si do izby mal zavesiť každý začínajúci futbalista, ktorý sa chce presadiť. Tréner Jakuš totiž v každom zápase svoj tím pochváli a povie, že bol lepší ako súper. Deväť lepších výkonov ako súper zatiaľ síce stačí len na 11.miesto, ale je pravda, že na Rohožník to stačilo. Aj preto, že domáci pozahadzovali aj nemožné a z brankára Vavrúša spravili hrdinu zápasu. Dubničanom stačili dva presné zásahy, keď sa už tradične presadil Kuzma, pred ním aj z priameho kopu Kmeť, keď vyčesal dozadu vlasy v múre stojacemu Pittnerovi. V pozápasovom rozhovore tréner Németh naznačoval, že nejakí záhadní páni Rohožníku nedovolili vyhrať, ale keďže sa vo svojom inotaji zamotal ako Maďar v kukurici, nedozvedeli sme sa ktorí. Svojich útočiacich hráčov však zrejme nemyslel. Nevadí, možno sa dozvieme v ďalšom kole, v ktorom Rohožníku nebude chcieť dovoliť vyhrať hneď 11 pánov, tentokrát Žilinčanov.


Aktuálne články

Petržalka s prvým jarným víťazstvom, Komárno porazilo žilinskú rezervu
Druhá liga s titulárnym partnerom
Ako hráč si zahral na 100-tisícových štadiónoch. Reitera čaká trénerská výzva v druhej lige
Záver nezvládli výsledkovo, nie herne. S podporou fanúšikov chcú Prešovčania postúpiť cez baráž
Padne návšteva sezóny? Nového lídra čaká posledný domáci zápas
Po výhrach z nich opadol tlak. Uspejú Humenčania aj do tretice?
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 21 40:15 51
2. 21 35:12 46
3. 21 41:23 39
4. 21 37:20 39
5. 21 33:25 35
6. 21 38:34 32
7. 21 41:38 31
8. 21 28:29 30
9. 21 37:34 29
10. 21 32:39 25
11. 21 28:36 25
12. 21 36:45 24
13. 21 25:31 23
14. 21 21:33 23
15. 21 20:50 14
16. 21 12:40 3