24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

Nevážne vážne o 2FL: V druhej lige sa fandí slušne

Minulotýždňový úspech brankárskeho zástupcu v hodnotení najlepšieho hráča kola posilnil sebavedomie druholigových gólmanov, ktorí v tomto kole lietali po ihriskách ako odtrhnuté plagáty. Pre niektorých to dopadlo dobre, pre niektorých horšie, ale koniec koncov boli aj ich výkony korením 13.kola, v ktorom 2FL v rebríčku sympatickosti predčila najvyššiu súťaž. Aj preto, že druholigový sviatok na Štiavničkách sa zaobišiel bez fanúšikovského extempore.

FK Železiarne Podbrezová – MŠK Žilina B 3:0 

Žilinčania sa radi vezú na vlnách. Po vlne štyroch víťazstiev prišla vlna piatich zápasov bez výhry, ktorú zavŕšili šošoni v Podbrezovej. Pritom mohli ísť do vedenia, keď sa brankár Rehák snažil zahrať na Lorisa Kariusa a nechal sa obohrať žilinským útočníkom. Našťastie pre domácich, chybu aj napravil, preto hostia do vedenia nešli. Podbrezová chcela v zápase dokázať, že nestojí na jednom či dvoch hráčoch, a tak nechali v prvom polčase odpočívať reprezentantov z dvadsaťjednotky. V prestávke ich však pre istotu vystriedala a hneď to bolo vidieť. Galčík obtáčal Owusuho ako štvorvrstvový, parfémovaný, Kováčik zase brázdil čiaru ako Počiatek “kolagén”, gólovo sa pridali Godál s Kukoľom a Žilinčania mohli ísť domov sledovať sobotňajšie zápasy a držať palce, aby ich prenasledovatelia nepredbehli. Od zostupu sú už len päť bodov, naopak, päť ich chýba Podbrezovej, aby dobehla rivala z Banskej Bystrice.

MFK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava U21 1:0 

Jedným z najvýraznejších momentov nielen tohto kola, ale možno aj celej sezóny, bol návrat Dukly na domovský štadión. Viac ako 1700 fanúšikov, ktorí nevnikli na ihrisko, nepobili sa (minimálne počas 90 minút zápasu) a vytvorili peknú atmosféru, je prísľubom do budúcna, aj v rámci atraktivity súťaže. Verím, že pekná návšteva nebola prvou a poslednou lastovičkou a štvorciferné počty budeme v Bystrici sledovať pravidelne a inšpirujú aj ďalšie kluby. Lebo ak už nie na novom štadióne a na čele celej ligy, tak už nikdy. Ale poďme už k zápasu. Festivnú náladu bolo cítiť odzačiatku. Hoci to vyzeralo, že juniorka Slovana chce prekaziť víťazný návrat domácich na Štiavničky, ostalo to len na papieri. Domáci podnikali výpad za výpadom, na koncovke však bolo vidieť, že aj skúsení bystrickí harcovníci mali pred takou kulisou trému. Nakoniec sa trafil Polievka a mohla začať oslava. Nechcel ju prekaziť ani Nikitin, ktorý z troch krokov nedal jasnú tutovku v absolútnom závere zápasu. Tri body ostávajú doma, ale juniorka si aspoň môže povedať, že dala toľko gólov, ako A mužstvo v zápase mesiaca a ešte si aj dobre zabehala.

MŠK Námestovo – KFC Komárno 0:2

Tímy, hrajúce proti Námestovu už prestalo baviť porážať ich konvenčnými spôsobmi, ako napríklad, že sú jednoducho lepšie, a tak si vymysleli neoficiálnu súťaž, komu sa podarí vyhrať väčšou haluzou. Po 13.kole je Komárno na čele tajného rebríčka. Najprv to na Námestovo skúsili strelou priamo z rohu, ktorá ešte tesne nevyšla. Ochvíľu ale prišla ešte väčšia haluz, keď Varga zo 60 metrov trafil pod brvno. Pre ľudí s horšou priestorovou predstavivosťou - strela išla spoza poliacej čiary a prišla po tom, ako mali domáci asi 30 sekúnd na sformovanie svojej obrany a obzretie sa brankára, kde vlastne stojí. Potom sa Komárno už veľmi nesnažilo pridať “klasický” gól, ale fialové dresy hostí boli zrejme domácim sympatické, a tak im ešte raz dopriali možnosť poskočiť v neoficiálnej tabuľke haluzí, keď domáci obranca prihral priamo súperovmu útočníkovi, ten pätičkou chrbtom k bráne našiel Domonkosa, ktorý pohodlne zasunul do prázdnej. A ešte zaujalo, že sa po dlhom čase vrátil do súťažného zápasu Kornel Saláta, čo by malo silu Komárna ešte zvýšiť. Ako sa povie “Sky is the limit” po maďarsky?

FK Dubnica – FC Košice 1:2

Košice dali prvý gól už v úvodnej štvrťhodine, no rozhodca a jeho zástavka bol proti. V 21. minúte brankár Šemrinec zabudol, že nie je v Trenčíne na umelke, chcel z krkolomnej situácie vykľučkovať kombináciou, namiesto toho však nahral súperovi a skúsený Kuzma pridal svoj siedmy gól v sezóne s takým pokojom, až sa človek pýta, prečo ho ešte nezlákali ambicióznejšie tímy. Našťastie pre Košičanov, hneď v zápätí sa Vavrúš vykrúcal v bráne ako politik v nedeľnej diskusii, lopta ho trafila a bolo vyrovnané. Potom to už bol zápas v réžii hostí, pre ktorých zápas strhol striedajúci Cortés. Zdá sa, že po úvode, v ktorom Košičania pri hľadaní ideálnej zostavy vyzerali ako Marlin, ktorý hľadá svojho Nema, už konečne našli balans a škriabu sa tabuľkou hore. Niežeby to bolo dosť na zapojenie sa do bojov o čelo, ale niekde na úrovni kľúčnej kosti už sú.

MŠK Púchov – FC Petržalka 1:1

Nestáva sa často, že sa obidvaja súperi zhodnú, že sú spokojní s bodom. Zápas dvoch P však taký bol, ale ono obom tímom ani nič iné neostalo. Vyhrať si nezaslúžil ani jeden tím. Do vedenia išli hostia, napriek tomu, že počas zápasu sa do veľa šancí nedostali. Citeľný bol herný výpadok celého mužstva z predošlých týždňov, aj výpadok Gašparoviča s Obročníkom. V 80.minúte vypadla hosťom aj koncentrácia v obrane. Spáčil sa snažil zbrzdiť rozohrávku štandardky, aby sa tak stihla obrana Petržalky sformovať. Turčák toto memo nestihol preložiť, nechal Martinčeka úplne osamoteného a tomu sa stačilo len postaviť lopte do cesty a poľahky vyrovnal. Udržiavaci bod pre obe mužstvá je dobrý, hlavne, že sa neprehralo.

MFK Skalica – Partizán Bardejov 2:0

Nemôžem si pomôcť, ale aj po trinástom kole musím skonštatovať, že takýto nadupaný ročník sme tu už dlho nemali. Jasné, v minulej sezóne bojovala o postup pätica, neskôr štvorica a nakoniec len dvojica tímov, jasné, ešte je priskoro hodnotiť, no zdá sa mi, že v tejto sezóne je ten boj o postup ešte neprehľadnejší. A prispieva k tomu aj Skalica. Lišiacky čaká v závetrí s mankom dvoch zápasov na ostatných, no nedajte sa zmiasť. Skaličania zatiaľ prehrali len raz a v 11 zápasoch inkasovala len štyri razy. Pevnú defenzívu Skalice nenarušil ani Bardejov, hoci sa proti favoritovi vypäl k viacerým nebezpečným situáciám a párkrát ho delili od gólu len centimetre. Futbalový slovenskobežník Brigant sa trafil proti svojmu bývalému tímu hneď v úvode, to isté zopakoval v druhom polčase Voleský a defenzívnu pohodu domácich nenarušilo ani zranenie a striedanie brankára Junasa.

ŠTK Šamorín – Slavoj Trebišov 2:0

V Šamoríne si už ani nepamätajú, kedy naposledy odohrali zápas, v ktorom nevideli penaltu alebo červenú kartu. Ale keďže naše schopnosti gúglenia sa vyrovnajú pamäti Marcela Merčiaka, radi im to pripomenieme – v 7.kole proti Podbrezovej. V šiestom zápase po sebe, počítajúc ligu a pohár, sa na ihrisku diali veci. Tentokrát v prospech Šamorína. Vymyslenú penaltu kritizovali ešte aj, našťastie príčetní, funkcionári domácich, pridal sa výkon postranného rozhodcu, ktorý vyzeral, že si pri verdiktoch v mysli hádže mincou, no má skôr šťastie v láske, a tak nám z druholigového osudia sudích vypadli ďalšie mená, ktoré by sme mohli pochváliť. V závere pri vabanku Trebišova hostia pridali gól do prázdnej brány a dokráčali k víťazstvu, ani nevedia ako. Hostia to brali viac-menej športovo. Begala pozval rozhodcovskú trojicu na jar do Trebišova, hádam však, že nie na oslavu tetinej šesťdesiatky. Desiatnikovi ošediveli posledné čierne vlasy, zachrípli mu hlasy a už má trochu stresy asi z gólovej produkcie svojho tímu, ktorý naháňa Námestovo v počte prehier za sebou. Najbližšie na Východ cestuje Púchov a to bude riadna mastenica o body. Nezabudnite si vziať na štadión popcorn.

FC Rohožník – FK Humenné 0:1

Ak by som mal výkony všetkých troch nováčikov zhrnúť do jediného slova, použijem slovo stabilita. Námestovo stabilne prehráva, Rohožník sa stabilne spolieha na protiútoky, Humenné zase stabilne na štandardky. A dvaja z nováčikov zo stability nevybočili ani vo vzájomnom zápase. Rohožník si v každom zápase dokáže vypracovať jednu-dve rýchle brejkové situácie a väčšinou sa výsledok zápasu odvíja od toho, či ich premenia. Proti Humennému sa do brejku dvaja na jedného dostali už v 10.minúte, no Beko nemá toľko skúseností ako Pittner či Privrel a spoľahol sa na to, že ešte nejaká príde. Neprišla. Inciatívu tak prebrali hostia. Najprv v prvom polčase trafili žrď, do druhého sa privalila s celou svojou váhou dodávka menom Černák, ktorá prevalcovala súperovu obranu a rozhodla o víťazstve Humenného. Ťažko môžeme po trinástich kolách stabilných výkonov spochybňovať humenské druholigové pôsobenie. Môžeme sa len v pokoji usadiť a čakať, kam až nováčika, s absolútne nenováčikovskými parametrami, aktuálna eufória vystrelí.


Aktuálne články

Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Janečka: Bez čo len jedného víťazstva to už bolo frustrujúce
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 47:17 56
3. 26 53:25 54
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9