24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

Nevážne vážne o 2FL: Jedna polovica súťaže, ktorá vydá aj za štyri štvrtiny

Poznáte ma, po kritiku nejdem ďaleko a ak aj musím, nechám sa doviezť autom, ale keď treba pochváliť, urobím to rád. A prvú polovicu tejto sezóny, ktorú zakončilo 15.kolo, pochváliť musím. Veď má všetko, čo by mala táto súťaž mať. Neprehľadnosť v boji o postup, kvalitné zápasy na týždennej báze, Popolušku z Humenného, súboje o záchranu tak vyhrotené, že ich pozerá aj Dana White z UFC, jednoducho, dráma, ktorá v rebríčku napínavosti atakuje vašu každomesačnú matematickú olympiádu v prepočte toho, či vám vyjdu peniaze do výplaty. 2FL ma baví! A čo vás?

FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava B 5:0 

Pred zápasom pútala pozornosť odfarbená hlava Dávida Hrnčára, ktorou si u Weissa vypýtal druholigovú nomináciu a možno sa aj kvôli nemu niektorí fanúšikovia prišli pozrieť na prvoligový výkon. Videli ho a možno aj zo strany niektorej z odfarbených hláv, no určite žiadna z nich nepatrila hráčovi Slovana. Podbrezová predviedla absolútne dominantný výkon a stačilo jej na to pol pary, vypustenej z neďalekých železiarní. Najprv sa trafil parádne Kováčik, potom si vylúčenie súpera vypýtal Issa, ktorý svojim zaradením do základu pripomenul, že Podbrezová má najširší káder v lige, do polčasu pridali domáci ešte dva a po náročnom zápase v pohári proti Trnave si mohli v druhom polčase vydýchnuť. Na cestu slovanistom pribalili ešte dva presné zásahy, nacvičili si gól snáď z každej situácie – volej, priamy kop, jedenástka, klasický “nudný” gól z hry, aj vyšachovanie do prázdnej a po skúsenostiach bažiacim “juniorom” nadelili ďalšiu cennú skúsenosť s vysokou prehrou.

MŠK Námestovo – FC Petržalka 1:3

V tomto zápase mohol súper Petržalky pokojne bodovať. Keby však ním bol niekto iný ako Námestovo. Domáci naplno ukázali svoj veľký problém a tým je premieňanie šancí. Ale aby som nebol len kritický, Námestovčania tentokrát nepôsobili odovzdane, neustále sa tlačili do zakončenia a za stavu 1:2 mohli niekoľkokrát vyrovnať, no Farského zásah ostal osamotený. V 80.minúte si domáci brankár struhol klasický kiks, ktorý hostia samozrejme potrestali a domáci fanúšikovia mohli v rámci dušičkového víkendu zo štadióna rovno ísť zapáliť sviečku za zosnulé druholigové ambície Námestova. Po polovici súťaže strácajú na záchranu už 14 bodov a na ich zotrvanie v súťaži by si netipol ani tipér-optimista Attila Végh.

Partizán Bardejov – FC Košice 0:3

Bardejovčania síce v rámci bodov na tom nie sú tak zle, ako Námestovo, ale ich situácia je po zápase s Košicami už viac ako povážlivá. Nejde o to, že by prehrali. Body proti favoritovi sa zrejme veľmi v Bardejove neočakávali. No súperi sponad čiary zostupu im stihli utiecť už tak výrazne, že ani tradičná “silná jar” Partizánu už nemusí stačiť. Gól dali už tak dávno, že ho v zázname vysiela Trojka RTVS v Noci v archíve, silná individualita, či herný štýl, o ktorý by sa dalo oprieť, sú v nedohľadne. To Košice zdá sa zastabilizovali svoje výkony a výsledky. Na čelo síce strácajú dosť, ale pozor! Vďaka šikovnosti manažmentu, ktorý presvedčil celý druholigový pelotón, že Kde domov muj v skutočnosti zložila skupina Nocadeň ako hymnu FC Košice, si žltomodrí popresúvali skoro všetky jesenné zápasy k súperom. Jar tak prakticky celú odohrajú doma a môžu útočiť zo závetria.

MŠK Púchov – FK Dubnica 1:2

V považskom súboji o to, koho po sezóne v súťaži nahradí ambiciózna Považská Bystrica, medzi Púchovom a Dubnicou hrali prím hráči Trenčína. Hneď z úvodu geografického okienka o povodí rieky Váh si brankár aj obranca Púchova nacvičili ďalší skeč zo šou Bennyho Hilla, keď sa obaja snažili odkopnúť loptu, ktorá sa ale dostala k hosťujúcemu hráčovi a ten otvoril skóre. Keď nevyšiel úvod, vyšiel aspoň záver polčasu, v ktorom domáci dokázali vyrovnať. Púchovčania sa prirodzene snažili o tri body, veď v súboji o záchranu by ich remíza príliš nevytrhla z biedy, no päť minút pred koncom sa ich brankár pri rohu preletel tak, že nechal väčšiu uhlíkovú stopu ako Čaputová na ceste na summit OSN a Pagáč rozhodol. Púchovčania na svojich nedalekých susedov začínajú strácať a do konca jesene ešte musia bodovať, aby im neutiekli viac ako na aktuálnych päť bodov.

KFC Komárno – Slavoj Trebišov 4:1

Cez týždeň Trebišov zaujal tým, že v záujme upokojenia údajnej mediálnej bubliny dementoval, že za odchodom Michlíka z klubu by bola agresitivita zo strany trénera Desiatnika. Akurát, že nebyť vyjadrenia klubu, absenciu dovtedy nevýrazného Michlíka by si asi nikto nevšimol. Žiadna bublina neexistovala, možno jedine nejaká z hubba-bubba žuvačky, ktorú Desiatnik od zlosti žuje pri pozeraní výkonov svojich zverencov. Tí aj v Komárne predviedli žuvačkový výkon a domáci ich rozhrýzli už v prvom polčase. V druhom pridali výstavný gól z priameho kopu, a tak jediné, čo mohli Trebišovčania oslavovať, bol prvý gól na súperovom ihrisku v tejto sezóne a fakt, že za nimi v tabuľke sú tímy ešte pod väčšou dekou ako oni.

MFK Skalica – FK Humenné 0:1

Vidieť, že gólman Dávid Slávik má veľký vplyv na svojich spoluhráčov, ktorí sa vďaka nemu naučili aj chytať. Stopér Luberda chytil proti Skalici gól, zvyšok mužstva chytil covid a celý tím aj tri body v súboji o prvé miesto. Humenčania mali lepší prvý polčas, keď okrem platného gólu dali aj jeden, ktorý neplatil. Nebudeme si klamať, svoju úlohu v tom zohral aj vietor, ktorý na bránu Junasa poslal nejeden nebezpečný pokus. V druhom polčase však prezliekol dres a hral so Skaličanmi, no Slávik ukázal, že vo vetre sa vie pohybovať lepšie ako Junas a nedovolil lopte prejsť až do brány ani pri jednom zo 7 streleckých pokusov domácich. Humenčania pokračujú v spanilej jazde druhou ligou, ktorú môžu zastaviť len tri veci – covid, zimná prestávka a oni sami.

ŠTK Šamorín – MŠK Žilina B 3:0

Žilinská rezerva pôsobí v tejto druholigovej sezóne ako lacnejší automatický vysávač, ktorý keď vyjde z domovskej stanice, okamžite sa vybije a musí sa vrátiť domov. Na súperovom ihrisku sú šošoni poloviční, bez ohľadu na to, v akom zložení nastúpia. V Šamoríne hrali aj viacerí hráči zo žilinského Áčka, čo však nemalo výraznejší efekt, ak samozrejme nerátame fakt, že pri aktuálnych karanténnych problémoch v Žiline by bez nich tím nevyskladali. Chvíľami som si myslel, že domáci Boateng musí mať hlavu minimálne rozmerov Milana Zimnýkovala, lebo každá centrovaná lopta pristála práve jemu na čele. Hostia v osobných súbojoch striktne dodržiavali ROR pravidlá, a tak sa šamorínsky tím dostával do zakončenia ľahšie ako influenceri z basy. Osem striel na bránu, tri góly, štvorbodový náskok na Žilinu a vo zvyšku jesene los, ktorý velí Šamorínčanom útočiť na 6.priečku, ktorú si pred sezónou predsavzali.


Aktuálne články

Spoznáme po víkende aj druhého zostupujúceho?
Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 47:17 56
3. 26 53:25 54
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9