24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

Mužstvo nie je zlé, musíme sa pokúsiť o záchranu, tvrdí navrátilec na lavičku Púchova

MŠK Púchov sa aktuálne nachádza na predposlednom mieste tabuľky, v jarnej časti preto na Považí urobia všetko pre záchranu. Svedčí o tom aj angažovanie skúseného trénera Vladimíra Cifraniča, ktorý sa tak na lavičku púchovského klubu vracia po dvoch rokoch.

 Niekdajší kouč Trenčína či Podbrezovej viedol od začiatku septembra Námestovo, kde sa ale po skončení jesennej časti dohodol na ukončení spolupráce. „Pri mojom príchode do Námestova sme sa dohodli, že po jesennej časti si sadneme a vyhodnotíme doterajšiu spoluprácu. Cítil som, že spätná väzba nie je taká, ako by som bol očakával. Preto som sa rozhodol, že v Námestove nebudem ďalej pokračovať,“ vysvetlil Cifranič, ktorý prišiel na Hornú Oravu v situácii, keď mužstvo inkasovalo viacero debaklov a s jediným získaným bodom mu patrilo posledné miesto tabuľky. Pod jeho vedením sa výkonnosť nováčika očividne zlepšila, to hlavné – získavanie bodov – však s výnimkou remízy v poslednom jesennom kole proti Trebišovu neprišlo. „Námestovské mužstvo sa môže zlepšovať, hlavne teraz počas zimnej prípravy sa na tom dá pracovať. Videl som, že po hernej stránke sa posúvame, ale pre mňa to bolo málo. Popri hernom progrese sme potrebovali dosiahnuť aj výsledky, ktoré by udržali nádeje na záchranu, no s 2 získanými bodmi po jeseni to je veľmi zložité,“ poznamenal náš respondent. 

Potreba zapracovať na detailoch, v hre aj ďalšie posilnenie 

Po ukončení spolupráce s Námestovom nezostal Vladimír Cifranič dlho bez práce. Už približne o týždeň na to bolo oznámené, že ostáva v druhej lige a trénovať bude MŠK Púchov, kde, ako už bolo spomenuté, pôsobil aj počas jesennej časti sezóny 2019/2020. „V Púchove poznám prostredie, ľudí z klubu aj hráčsky káder, z ktorého som trénoval takmer všetkých. Mal som pocit, že tomuto tímu som schopný pomôcť viac ako v Námestove. Šanca na záchranu je reálna, mužstvo sa môže posunúť. Musíme sa pokúsiť o to, aby sme sa zachránili, aj keď jednoduché to, samozrejme, nebude,“ objasnil 47-ročný tréner dôvody svojho návratu do Púchova. 


Na 12.miesto, ktoré je v druhej lige posledným nezostupovým, stráca Púchov aktuálne 5 bodov. „Mužstvo nie je zlé. Nedosahovalo síce očakávané výsledky, ale herne nepatrilo na predposledné miesto. V zápasoch, ktoré som videl, napr. aj proti Námestovu, hral Púchov dobrý futbal. O zlom postavení v tabuľke rozhodli detaily, resp. malé nedostatky, ktoré musíme v zimnej príprave nájsť a odstrániť,“ myslí si Cifranič, ktorého tvrdenie potvrdzuje aj štatistika, že Púchov počas jesene ani raz neprehral o viac ako dva góly, pričom až 7-krát utrpel jednogólovú prehru. 

Čo sa týka pohybov v kádri, Púchovčania oznámili návrat stredopoliara Jakuba Michlíka, na skúške je podľa oficiálnej stránky klubu štvorica Kristián Lukáčik, Tomáš Kubík, Nikolas Moravčík, Samuel Budinský. Je ale pravdepodobné, že púchovský káder sa rozrastie aj o ďalšie mená. V kuloároch sa hovorí o posilách so zaujímavou minulosťou vo Fortunalige. „Už pred mojím príchodom do Púchova sme sa s vedením klubu rozprávali o tom, že musí prísť niekoľko posíl. Riešili sme už aj konkrétne mená, no nerád by som ich spomínal. Niektorí z daných hráčov ešte čakajú, čo bude, iní sú na skúške vo Fortunalige. Samozrejme, niektorí nás aj odmietli. Rozprávali sme aj o posilnení z Trenčína, no zatiaľ je všetko otvorené. Čo sa týka hráčov na skúške, sú to mladí chlapci, ktorí síce ešte nemajú veľa skúseností, no mohli by nám pomôcť svojou dravosťou a entuziazmom,“ vyjadril sa staronový šéf púchovskej lavičky na margo posilnenia tímu. 

Oproti minulosti lepšie možnosti na trénovanie 

V súčasnom období absolvujú všetky druholigové tímy zimnú prípravu, ktorá je známa výraznejším objemom tréningu. Vladimíra Cifraniča v tejto súvislosti potešil fakt, že oproti svojej predošlej púchovskej anabáze má tentoraz na spoluprácu s hráčmi priaznivejšie podmienky. „Situácia sa oproti minulosti zmenila. Pri mojom poslednom pôsobení v Púchove tvorili väčšinu mužstva amatéri, takže bolo náročné trénovať viacfázovo. Teraz sú približne dve tretiny mužstva už kvázi profesionáli. Do programu sme teda zaradili aj viacfázové tréningy, budeme v tom pokračovať aj ďalej. V tomto ohľade sa Púchov posunul, vieme pracovať vo väčšom objeme a s viacerými hráčmi. Je to potrebné, lebo na záchranárske boje budeme musieť byť kvalitne pripravení,“ pochvaľuje si. 

Ešte pred začiatkom jarnej časti druhej ligy (26.2) by mali Púchovčania 12. februára odohrať zápas Slovnaft Cupu proti treťoligovému Stropkovu. Výjazd na východ republiky plánujú spojiť s krátkym sústredením. „Zatiaľ je to v štádiu riešenia. Na východ by sme chceli prísť tri dni pred zápasom, domov by sme sa mali vracať deň po ňom. Samotný duel sa má hrať v Humennom, hľadáme teda lokalitu, ktorá nie je od neho príliš vzdialená – v hre sú napríklad možnosti ako Zemplínska šírava, prípadne Domaša,“ upresnil niekdajší ligový futbalista. 

Vladimír Cifranič má za sebou dlhoročné pôsobenie v štruktúrach AS Trenčín, no od leta roku 2019 trénuje výlučne na druholigovej scéne. Aj preto sme sa ho opýtali, aký má názor na úroveň našej druhej najvyššej súťaže. „Myslím si, že druhá liga šla úrovňou hore. Hrajú tu kvalitné mužstva, so skúsenosťami aj z vyšších súťaži. Niektoré tímy priniesli oživenie, kvalita každým rokom stúpa. Tabuľka je až na pár výnimiek vyrovnaná. Prvých 5-6 mužstiev sa možno po bodovej stránke oddelilo, no aj ich zápasy so súpermi z nižších pozícii ukázali, že v tejto súťaži môže každý zdolať každého,“ uzavrel tréner Púchova. 

Aktuálne články

Spoznáme po víkende aj druhého zostupujúceho?
Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 47:17 56
3. 26 53:25 54
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9