24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

Nevážne vážne o 2FL: Poslední budú poslednými a prví budú prvými

Druholigová jar je v plnom prúde a je v nej toho veľa nového. Síce prvý tím je stále ten istý, posledný tím tiež, ale všetko ostatné je premenlivé ako profesijné zameranie internetových diskutérov. Ešteže aspoň Mudr. Lant je jedinou stálicou.

MFK Dukla Banská Bystrica – FC Košice 3:1 

Rozdiel hrať bez Róberta Polievku a s Róbertom Polievkom je asi ako jesť polievku bez lyžice. Akože ide to, ale celý ste zafŕkaný, nas.aný a ešte aj body strácate. Pochýb nemôže mať už ani tréner Varga, ktorý si myslel, že dve posily z ligy ho dokážu nahradiť. Nie je liga ako liga a Pohronie by v jeho aktuálnom rozpoložení ešte aj u nás hralo stred tabuľky. Dobrou správou pre Duklu je, že najlepší strelec súťaže mohol nastúpiť už po pár minútach a vystrieľal Dukle víťazstvo. Horšou je, že do hry sa dostal na úkor zranenia Depetrisa a úplne najhoršou je, že banskobystrický tím vie, že ak ešte niekedy v sezóne Polievka vypadne z hry, je to game over postupovým nádejám. Tie nateraz stále žijú a keď sa pred týmto víkendom hovorilo, že Skalica, Košice či dokonca Komárno môžu v prípade úspechu v 19.kole boj o postup pekne zamotať, tak ani jeden neuspel a dvojica Podbrezová – Dukla môže pokojne dýchať a zbierať náskok pred poslednými 11 zápasmi sezóny.

Partizán Bardejov – FC Petržalka 2:0

Pozor na to! Tento výsledok nebol produktom “typickej bardejovskej jari”. Partizáni dovtedy siedmy tím tabuľky herne jasne prevýšili a vyhrali zaslúžene. Jedna lastovička leto nerobí, ale dve už robia aspoň jar a výkony s Komárnom a Petržalkou dávajú Bardejovu nádej, že ak budú pokračovať v takomto trende, môžu pre zmenu zostať v 2.lige aj bez pomoci od zeleného stola. Ak by som zostavoval power ranking, nebojím sa Bardejov zaradiť na deviate-desiate miesto a to je pekne ďaleko od vypadnutia. Ale netreba zaspať na Brenkusovi. Forma môže byť vrtkavá a stat sa môže ešte všeličo.

MFK Skalica – FK Železiarne Podbrezová 0:2

Kto sa nepoučí, zaslúži si posmech. Skaličania si už na jeseň robili prču z pravidla o nasadzovaní hráčov do 21 rokov. Hej, neboli jediní, veď Bardejov máta Csano gate doteraz. Narozdiel od Skalice sa však Partizáni poučili a v zime priviedli do kádra hneď niekoľko mladých hráčov, ktorí môžu odohrať v lige viac ako dve minúty, bez toho, aby ich vášnivého trénera kleplo. Nuž v Skalici si povedali, že sa na to vykašlú. Pol roka počúvame, aké majú problémy v kádri, čo viedlo k neskutočnej prestupovej aktivite, keď priviedli až jedného hráča. O tom, že by teda mohol aspoň splniť kvótu pre juniorov, ani slychu, a tak pokračujeme v zosmiešňovaní snahy druhej ligy o výchovu talentov. Hambálek musí byť za tých svojich päť jednominútových štartov vychovaný nadmieru. Ale zas lepšie ako trénovať pri vypnutej elektrike pod Zoborom.

Ak vezmeme do úvahy posledných desať zápasov Skaličanov, či už ide o ligu, pohár, Tipsport ligu a iné prípravné zápasy, dali v nich sedem gólov a z toho pomaly polovicu (tri) proti treťoligovému českému Znojmu, ktorému iní slovenskí druholigisti v tréningovom tempe hodia bezproblémov kanára. Niečo je zhnité v skalickej ofenzíve a potvrdil to aj zápas s Podbrezovou. Železiari majú aktuálne postupovú fazónu, v ďalšom kole privítajú Námestovo a ak som ešte na začiatku sezóny písal, že si postup môžu pokaziť len sami, platí to aj o pol roka neskôr.

MŠK Žilina B – Slavoj Trebišov 2:1

V týždni ukončili šošoni svoje pôsobenie v mládežníckej Lige majstrov, čo dáva priestor žilinským mladíkom, aby sa sústredili na boj o záchranu. Dvoma jarnými víťazstvami sa k nej výrazne priblížili a keď nastane aj matematicky, môžeme sa tešiť na predháňanie sa v tom, kto bude najmladším hráčom, ktorý kedy nastúpil v druholigovej súťaži. Aktuálne hráva 16-ročný Leo Sauer, ktorý od jari nahradil svojho brata - veterána. Pre 17-ročného Mária Sauera sa našlo miesto v A tíme, ešte pred tým, ako pôjde v lete do Sparty či niekde inde. Trebišov je napriek prehre zatiaľ safe. Nielen bodovo, ale ani výkonmi to nie je nateraz na stisnuté zostupové polky. Budúci týždeň derby o východ s Bardejovom. Pri priamom porovnaní s vypadávajúcim uvidíme viac, po minulom týždni vieme, že sú na tom lepšie ako Dubnica.

ŠK Slovan Bratislava U21 – KFC Komárno 2:2

Ďalší tím namočený v zostupe trápil vysokého favorita. Tretie Komárno v zápase nebolo lepším celkom a mohlo byť rado, že samostatné nájazdy belasých juniorov mali emóciu Richarda Rašiho. Pristavím sa ešte pri tých junioroch. Dobrý výkon Slovanistov totiž nebol dielom hráčom z Áčka. Z tých nastúpil len Adler, ktorý práve v tých nájazdoch ukázal, prečo vie vytočiť Weissa do fialova. Fialoví síce nakoniec zobrali bod, ale highlightom je výkon domácich, ktorý zároveň nie je ojedinelým. V Púchove síce prehrali po prestrelke s podtitulom, kto má slabšiu obranu, ale aj zimná príprava belasých mladíkov ukázala, že s tou záchranou to nemusí byť úplná utópia. Aktuálne strácajú len štyri body. Ale do plánov a stratégie klubu nevidíme a aj reorganizovaná 3.liga znie fajn.

FC Rohožník – ŠTK Šamorín 0:1

Nebudeme si klamať, kto si v nedeľu o 11. vybral namiesto futbalu návštevu omše, chybu neurobil. V prvom polčase to bol miestami kríž sledovať, o to viac komentovať a viackrát sme si pri sledovaní livestreamu museli skontrolovať, či máme zapnutý zvuk, alebo to len komentátor jednoducho nemal čo povedať. Pokazené prihrávky na tri metre, tie dlhšie pokazené silným vetrom, nula gólov, nula vzruchu. Zaujal akurát priamy kop hosťujúceho Nagya a asynchrónne bubny domáceho fanklubu. Po prestávke prišlo rozhrešenie a po ňom už oveľa zaujímavejší futbal. Hostia videli červenú kartu po faule Chomutova, komentátor ho chcel pochváliť za gól Skalici a pomenoval ho “ukrajinský bombardér”, tým politicky korektnejším zaskočil rezanec z nedeľnej polievky a išlo sa ďalej. Šamorín v desiatich ožil, mal dostatok šancí, z ktorých sa ujala jedna v 85.minúte, a keďže prežil riadenie vetra aj vlastného stopéra Malého, bral tri body a posun v tabuľke.

FK Humenné – MŠK Púchov 0:3

Sedem gólov v dvoch zápasoch? To nehovoríme o Podbrezovej či inom favoritovi na postup, ale o MŠK Púchov. Áno, tom klube, ktorý bol ešte dva zápasy dozadu predposledný. Dnes stojí mimo pásma zostupu. Dobre, proti Slovanu mohli byť radi, že neprehrali zápas, v ktorom viedli už 3:0. Ale proti Humennému má výsledok 0:3 váhu. V deviatich doterajších domácich zápasoch dokopy dostali päť gólov, z toho na konci jesene proti Košiciam. Zdá sa, že do jari vstúpili s vianočnou náladou a bez výsledkového tlaku budú dávať viac darčekov ako na jeseň. Púchovčania majú zrazu v boji o záchranu pole position, budúci týždeň privítajú suseda z Rohožníka a kto tento zápas vyhrá, bude mať v poslednej tretine súťaže ale že riadnu psychickú výhodu. Power ranking? Tesne za Bardejovom.


Aktuálne články

Spoznáme po víkende aj druhého zostupujúceho?
Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 47:17 56
3. 26 53:25 54
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9