24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

PREVIEW: Sobotné zápasy 3.kola

V akom rozpoložení vstupujú do 3.kola jednotlivé kluby? Pozrite si preview pred sobotnými zápasmi.

FK Humenné – ŠTK Šamorín, Sobota, 17:00 


Nováčik z Humenného prežíva pri svojom návrate na druholigovú scénu veľmi vydarený štart do sezóny. V úvodnom kole Humenčania zdolali na svojej pôde prekvapivo jedného z najväčších favoritov na postup z 2FL, Podbrezovú, po výsledku 1:0. V druhom kole zavítali na pôdu ďalšieho ašpiranta na vysoké priečky, FC Košice a hoci prehrávali po polhodine hry po góle Pačindu z pokutového kopu, ešte do prestávky dokázali vyrovnať gólom niekdajšieho najlepšieho strelca druhej ligy, Michala Hamuľaka. Skúsený káder s hráčmi ako Hamuľak, Streňo, Harvila, Maťaš či Luberda vyzve v treťom kole dravý tím ŠTK Šamorín.

Šamorínčania od nástupu trénera Michala Kuruca pred jarnou časťou predošlej sezóny ťahajú famóznu formu, keď prehrali len tri ligové zápasy. V tomto kalendárnom roku nazbierali najviac bodov zo všetkých druholigistov a momentálne okupujú prvú priečku druholigovej tabuľky. Naposledy doma zdemolovali juniorku Slovana v pomere 6:0, keď ukázali, čím sa chcú prezentovať počas celej sezóny – rýchla kombinačná hra s rýchlym prechodom do útoku. Strelecky tím zatiaľ ťahajú Ondrej Vrábel, predsezónna posila z FC Nitra, a Lukas Leginus, gólový potenciál však majú aj ďalší hráči pomerne vyrovnaného kádra ŠTK.

Predpokladané zostavy:

FK Humenné: Slavík – Vasiľ, Luberda, Bednár, Hatok – Maťaš, Komár, Harvila – Dzurík, Streňo, Hamuľak

ŠTK Šamorín: Trnovský – Pančík, Stašík, Oikonomou, Bahi – P. Nagy, Bogi, Jančo – Appiah, Vrábel, Owusu

MFK Dukla Banská Bystrica – FK Železiarne Podbrezová, Sobota 17:00


Šlágrom 3. kola je stredoslovenské derby dvoch favoritov na postup. Dukla Banská Bystrica v týždni ohlásila príchod kanoniera Depetrisa, na čo Podbrezová zareagovala oznámením dohody s krídelníkom Adekunlom Issom, ktorý v minulej sezóne hral v Trebišove a mladého ruského útočníka Tymoshenka. Do derby by tak mali oba tímy vstúpiť v plnej sile.

Banskobystričania na úvod rozbili Námestovo výsledkom 0:7, v druhom kole ich ofenzívne ostrie otupila domáca Skalica. Naopak, Podbrezová vstúpila do sezóny prekvapivou prehrou v Humennom, po ktorej si však chuť napravila výhrou proti Rohožníku. Oba celky majú vysoké ambície, vzájomné zápasy z minulej sezóny síce hovoria pre Duklu, ktorá dvakrát svojho súpera zdolala, oba kádre však prešli pomerne výraznými zmenami, preto sú karty pred zápasom otvorené.

Predpokladané zostavy:

MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška – Kojnok, Kupčík, Pišoja, Slaninka – Willwéber, Ľupták, Hanes – Migaľa, Depetris, Polievka

FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Kováčik, Oravec, Godál, Bakaľa – Pavúk, Ďatko, Grešák – Talakov, Pavúk, Issa

MŠK Námestovo – MFK Skalica, Sobota 17:00


Domáci nováčik do sezóny nevstúpil ideálne, keď ho hneď v úvodnom kole privítal “sedmičkou” banskobystrický celok. Námestovčania sa však z prehry otriasli a v Trebišove predviedli konsolidovanejší výkon, ktorý síce nestačil na body, no mal lepšie parametre. Námestovo sa pred sezónou prezentoval filozofiou, založenou výhradne na domácich odchovancoch, pri druholigovej premiére však nič nepodcenili a priviedli do tímu niekoľko posíl, na čele s Poliakom Kobylarczykom či Ukrajinskom Terentievom, ale aj viacerými nádejnými mladíkmi ako Brodziansky (Dukla), Farský (Žilina) či Chovan (Pohronie).

Ani v treťom kole Námestovo nečaká jednoduchý test, keď na Oravu zavíta ďalší favorit na postup ,MFK Skalica. Skaličania si pred sezónou udržali najlepšieho strelca, Daniela Šebestu a hoci prišli o stopérsku oporu Michala Ranka, do klubu prišlo viacero nádejných hráčov, prevažne z českých klubov. Posilami sú rozhodne aj Tomáš Brigant a Hambálek z FC Nitra. Skaličania majú po dvoch kolách štyri body a do Námestova cestujú s trojbodovou ambíciou. Gólové hody zrejme očakávať nemôžeme, keďže oba celky v úvodných dvoch kolách dokopy nestrelili viac ako 1 gól.

Predpokladané zostavy:

MŠK Námestovo: Lešňovský - Čiernik, Terentiev, Habiňák, Buckulčík - Kobylarczyk, Norbert Brodziansky - Svetlošák, Farský, Chovan- Snovák

MFK Skalica: Junas - Nagy, Blažek, Rudzan, Mizerák, Petr, Černek, Hambálek, Voleský, Baumgartner, Kousal

Partizán Bardejov – KFC Komárno, Sobota 17:00


Partizán Bardejov má za sebou turbulentné prestupové obdobie. Po príchode hlavného trénera Mariána Šarmíra sa v Bardejove premlelo viac ako päť desiatok hráčov, z ktorých sa vykryštalizoval káder pre novú druholigovú sezónu. Prišli viaceré zaujímavé mená zo Slovenska, ako Krela, Fojtíček, Filipak či Zemko, doplnení však aj o zahraničných hráčov z Nigérie, Bosny či Srbska. Partizáni v úvodnom kole prehrali doma so Šamorínom, keď im šancu na lepší výsledok vzali dve udelené červené karty. V druhom súboji cestovali do Púchova, odkiaľ s aim podarilo priviezť bod.

Druholigový navrátilec, ktorý síce nikdy neodišiel, ale pred sezónou riešil, či sa potvrdí jeho nevypadnutie, musí čo najskôr začať bodovať. V 3. Kole však domáci čelia rozbehnutému Komárnu. Tréner Mikuláš Radványi si do svojho tímu stiahol viacerých skúsených hráčov ako Péter Varga, Šimon Šmehyl či Michal Horodník, väčšinu kádra z pomerne úspešnej jari s aim podarilo udržať, a tak niet divu, že v úvodných dvoch zápasoch bralo Komárno 4 body, hoci chceli šesť. S Dubnicou aj rezervou Žiliny mali viac z hry, v Bardejove to bude boj.

Predpokladané zostavy:

Partizán Bardejov: Fojtíček - Filipiak, Petko, Konkoľ, Župa, Junior, Velicković, Kružliak, Zemko, Keresteš, Maník

KFC Komárno: Bréda – Šmehyl, Szocs, Šimko, Druga – Šurnovský, Domonkos, P. Varga – Horodník, Tóth, Ganbold

Slavoj Trebišov – FK Dubnica, Sobota 17:00


Keď pred sezónou odišli zo Slavoja Trebišov dvaja jeho najvýraznejší hráči v minulej sezóne, Wisdom Kanu (Michalovce) a Adekunle Issa (Podbrezová), len málokto očakával, že po dvoch kolách bude Slavoj bez inkasovaného gólu, so šiestimi bodmi a na druhej pozícii v 2FL. Výhoda domáceho prostredia však Trebišovčanom zabezpečila v oboch dueloch najtesnejšie víťazstvo 1:0, najprv proti Petržalke, potom proti Námestovu. Zastabilizovaný káder trénera Desiatnika do tretice hrá doma a opäť môžeme očakávať podobný priebeh.

Dubnica totiž v úvode súťaže ešte nedala gól. V úvodnom zápase podľahla Komárnu síce až v závere, proti Petržalke však už bol priebeh jednoznačnejší, keď tím z Považia prehral 3:0. Dubničania sa aj v tejto sezóne vydali cestou šikovných mladých hráčov, doplnených o skúseného kapitána Kuzmu a stredopoliara Plevu. Ako tím z úvodu sezóny zbierajú skúsenosti, proti Trebišovu môže rozhodnúť aj jediný gól.

Predpokladané zostavy:

Slavoj Trebišov: Melichar - Šimko, Matta, Krajňak, Ilinjo, Sitarčík, Begala, Digoň, Bajtoš, Rypák, Danko

FK Dubnica: Vavrúš – Mazanovský, Bičan, Pagáč, Nomilner – Martiner, Kramár, Pleva – Čurik, Kuzma, Gaži


Aktuálne články

Spoznáme po víkende aj druhého zostupujúceho?
Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 47:17 56
3. 26 53:25 54
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9