24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

Nevážne vážne o 2FL – REVIEW 5.kola

Uplynulý víkend bol vraj posledným teplým letným. Dúfame, že ste si ho užili. Budúci víkend vás chceme vidieť na futbale! Ak bude aspoň tak zaujímavý, ako ten uplynulý, budete sa mať na čo pozerať.

MFK Dukla Banská Bystrica – ŠTK Šamorín 1:1

Keby sa futbal hral len na (posledných) 30 minút, Dukla by zrejme bola už prvá. Minimálne za dve uplynulé kolá, v ktorých nedávna posila Dukly, David Depetris, strelila za 63 minút pobytu na ihrisku 3 góly, znamenajúce 4 body. Futbal sa však hrá na 90 minút a dobrú polovicu z nich bol Šamorín vo Zvolene favoritovi viac ako vyrovnaným súperom. V strede poľa hostí si poriadok robil Peter Veľký, teda Nagy, do vedenia ich poslal vysoký Malý, no domáci okamžite zapli na plné obrátky, Slaninka Prikryl Polievku a Depetris vyrovnal. Dukle sa bod prirodzene po výhre v Košiciach málil. Ale v tom, že každý môže bodovať s každým, je druhá liga prvá. Možno aj na svete.

MŠK Námestovo – FK Železiarne Podbrezová 2:4

Mysleli si to aj v Námestove, najmä, keď sa proti obrovskému favoritovi dostali do dvojgólového vedenia historicky prvými gólmi v II.lige. Hráčom Podbrezovej by v tom momente zrejme tep nenašlo ani GPS zariadenie, ktoré nosia na hrudi. Rýchlu resuscitáciu však poskytol Galčík, adrenalín dodala penalta Špyrku, jeden gól do siete uplietol Pavúk a definitívne KO bodovým ambíciám domácich zasadil fakt, že nováčik z tretej ligy za tých pár druholigových týždňov nedobehol kondičné resty z pandemickej prestávky. Najoslavovanejšie futbalové meno v tomto zápase bol Kováčik, ale nie ten… Pravý obranca hostí pridal k dvom asistenciám aj štvrtý gól Podbrezovej.

Partizán Bardejov – Slavoj Trebišov 0:0

Ak si niekto stavil v zápase Bardejova s Trebišovom na vyšší počet gólov, chcel by som ho spoznať. Musí to byť ešte Veselší optimista ako František Krištof. Do tohto kola strelili oba celky súhrnne 9 gólov (v 8 zápasoch), a tak nečudo, že aj v 5.kole to gólmi nesršalo. Slavoj si “vonku” postrážil neporaziteľnosť a vyhrieva sa v TOP3. Od Bardejovčanov sa ale zrejme čakal väčší hlad po troch bodoch. Jedinou ospravedlnenkou je, že si útok Partizánov vzal týždeň pred SNP voľno a budúci víkend pôjdu do Dubnice s plnou poľnou do boja za oslobodenie sa zo zóny zostupu. Po takmer ročnom rekreačnom pobyte to tam baví už len belasých juniorov.

FK Humenné – KFC Komárno 1:0

Keby si Petržalka v strede týždňa nepichla bodový doping vložením predohrávky 7.kola proti Rohožníku, mohol byť nováčik po 5.kole prvý v tabuľke. To by sa písali titulky väčšie ako pri rozprávke s názvom Leicester City. Teda, keby ich mal kto písať. Takto musíme túto paralelu vytiahnuť my. Ale o inom sme chceli… Humenné si žije svoj druholigový sen a nezobudili ho z neho ani “csípős” chlapci z Komárna, dovtedy vedúci tím po úvodných štyroch zápasoch. Hostia sa po zápase sťažovali na to, že po faule v šestnástke v 81. minúte hlavný rozhodca penaltu nepískal, pohvizdovať si tak mohol aspoň Slávik, ten v bráne domácich. Vychytal totiž viaceré vyložené príležitosti po zápase deložovaného lídra súťaže. Humenné tlačí dopredu eufória, ktorá strhla aj divákov, a tak si mohli v klubovej kasičke pripísať aj tretiu najvyššiu návštevu tohto víkendu v rámci 1.a 2.ligy. (DAC 4540, Michalovce – 1258, Humenné – 1250). Bodajby také pekné čísla s prvými prehrami neodfrčali ako turisti z neďalekej Zemplínskej šíravy po skončení letnej sezóny.

MFK Skalica – FC Košice 2:0

Ak je medzi favoritmi na postup do najvyššej súťaže tím, na ktorý sa v rámci bodových očakávaní môžete vo “veľkých” zápasoch spoľahnúť, je to Skalica. Rovnako ako sa môžete spoľahnúť, že tvrdo nadobudnuté body proti BIG 4, stratia v najmenej očakávaný moment. Skalica za úvodných 5 kôl čelila už Banskej Bystrici, Podbrezovej a v tomto kole aj Košiciam. Rezultát? Sedem bodov z možných deviatich a náskok na spolufavoritov po vzájomných zápasoch v rozmedzí dvoch (Podbrezová) až štyroch (Košice) bodov. A to v ďalšom kole Skalica ide na Šamorín, proti ktorému sa jej dlhodobo darí. To Košice po šestine súťaže viac bodov stratili (8) ako získali (7). Tréner Vukušič vyhlásil, že “Zápas nám ukázal, že máme ešte čo robiť, aby sme mužstvo dotvorili tak, aby sme aj proti takýmto súperom dokázali uhrať dobré výsledky.” Pritom do klubu prišlo v lete 9 posíl, káder Košičanov má podľa transfermarktu najvyššiu hodnotu a vekom ide o najskúsenejšie mužstvo. “To mi nejak nevychádza,” povedal Albert Einstein…myslím…Každopádne, v ďalšom kole žlto-modrí privítajú Podbrezovú a ak nevyhrajú, dajú sa očakávať také tlaky, že sa aj herliansky gejzír príde učiť.

MŠK Žilina B – FK Dubnica 4:3

Niektorí futbaloví fanúšikovia zo staršej generácie mali pri predzápasovom pohľade na súpisku MŠK mierne deja-vu šteklenie v brušku. Keď videli mená ako Trabalík, Leitner či Bari, mohli mať pocit, že sa zápas odohráva niekedy na prelome storočí, keď nositelia týchto priezvísk “valcovali” v najvyššej súťaži v dresoch Ružomberka, Žiliny či Dunajskej Stredy. O generáciu neskôr sa stretli v jednom klube a predviedli výkon, z ktorého šteklenie v brušku neprestalo. Moderný futbal, pekné akcie, ktorými súpera trhali ako toaletný papier z produkcie majiteľa, štyri góly, už pre žilinských mladíkov obligátne poľavenie v závere, vďaka ktorému Dubnica potiahla celkové skóre na sedem strelených gólov, ale napríklad aj svieži výkon trenčianskeho Dubničana Ghaliho, museli baviť. Množstvo talentovaných hráčov na oboch stranách písalo reklamu na 2FL samo. 

ŠK Slovan Bratislava U21 – FC Petržalka 0:2

Malé bratislavské derby bolo skutočne malé, čo do počtu fanúšikov. Je veľká škoda, že belasým juniorom nedopriali aspoň pre mestské derby energy drink s názvom Tehelné pole, na ktoré by si (minimálne z druhej strany Dunaja) našlo cestu určite viac ľudí ako tých nedeľných 287, aj to prevažne skautov, plánujúcich vo svojich zápisníkoch voľné pokračovanie Úteku z väznice Shawshank. Takto aj po tomto kole ostáva Slovan (pred)posledný, s 1 streleným gólom. Petržalka naopak tróni na čele 2FL, s najvyšším počtom strelených gólov a piatimi výhrami v rade. Po úvodnom vychádzkovom korze po brehu Dunaja, však bielo-čiernych čaká od budúceho týždňa skúška ohňom, keď sa postupne stretnú s Humenným, Duklou, Skalicou a Podbrezovou.

FC Rohožník – MŠK Púchov 3:2

Stále nám fanúšikovia neveria, že v II.lige uvidia hoci aj v rámci jedného víkendu to, na čo si musia kúpiť mesačné predplatné všetkých DIGI kanálov dokopy. Napríklad v Rohožníku v nedeľu rozhodca odpískal tri penalty a to som v riadnom hracom čase nevidel už pekne dlho. Hostia kopali dve, jednu nedali, domáci jednu z jednej dali, a táto úspešnosť im dopomohla k tomu, že si pripísali už druhé víťazstvo v sezóne. Diváci okrem toho mohli vidieť ako tréner domácich, Németh Szili, z celej sily rozkopal fľašu, vďaka čomu videl červenú kartu. A v neposlednom rade ešte tri góly z hry, ktoré aj tohto zápasu urobili zaujímavé predstavenie.


Aktuálne články

Spoznáme po víkende aj druhého zostupujúceho?
Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 47:17 56
3. 26 53:25 54
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9