24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
24.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.
27.4.
27.4.
27.4.
27.4.
28.4.
28.4.
28.4.
28.4.

V Humennom zemplínske derby, hráči očakávajú boj

Už v sobotu sa môžu fanúšikovia futbalu na Zemplíne tešiť na zaujímavý zápas. Do Humenného totiž pricestuje Trebišov. Prestíž súboja zvyšuje skutočnosť, že obom tímom sa v doterajšom priebehu sezóny náramne darí, veď ani jeden z nich ešte v lige nenašiel premožiteľa.

7. kolo | sobota 4. 9. 2021
HUM
3:0 (2:0)
TRE

Sobotňajší súperi nazbierali v prvých šiestich druholigových stretnutiach veľmi slušných štrnásť bodov za štyri výhry a dve remízy. To sa premietlo aj do tabuľky, v ktorej menovaným mužstvám patrí štvrté, resp. druhé miesto, pričom oproti vedúcej Petržalke majú zápas k dobru. Pred duelom, ktorý bude súbojom o vrchné pozície tabuľky, sme oslovili stopérske opory oboch tímov –Filipa Bednára z Humenného a Ervína Mattu z Trebišova.

Filip Bednár: Emócií možno bude o niečo viac

Humenský nováčik je v domácom prostredí doposiaľ stopercentný, keď sa mu postupne podarilo zdolať Podbrezovú, Šamorín aj Komárno. Tentoraz prvýkrát od postupu do druhej ligy privíta geograficky blízkeho súpera. Zaujímavé je, že posledné súťažné stretnutie proti sebe Humenné a Trebišov odohrali ešte v roku 2014. „Na tento zápas sa všetci v kabíne veľmi tešíme, pretože pôjde o také východoslovenské derby. Pevne verím, že sa príde pozrieť čo najviac ľudí, keďže futbal hráme práve pre nich. Bolo by skvelé, keby sa tribúny poriadne naplnili,“ želá si Filip Bednár, podľa ktorého bude zápas proti Trebišovu náročný po fyzickej stránke. „Pod trénerom Desiatnikom (súčasný tréner Trebišova, pozn. red.) som pôsobil vo Vranove nad Topľou. Podľa toho viem, že jeho zverenci budú výborne fyzicky pripravení a nevypustia žiaden súboj. Očakávam, že zápas sa bude odohrávať vo vysokom nasadení. Je možné, že budeme vidieť aj viac emócií, ktoré sú podľa mňa tým správnym korením futbalu,“ myslí si dvadsaťosemročný rodák z Prešova.

Pri pátraní po poslednej humenskej prehre v domácom súťažnom zápase sa musíme vrátiť o dva roky späť. Na začiatku septembra roku 2019 podľahli Hornozemplínčania Stropkovu (1:2), no odvtedy ich na vlastnom štadióne nikto nezdolal. Treba povedať, že v tom čase hralo za Humenné minimum členov súčasného kádra. „Myslím si, že domáce prostredie môže byť pre nás výhodou. V takomto dôležitom zápase by mohli zavážiť aj skúsenosti, ktoré v tíme máme, a tiež naše štandardné situácie. Našou najsilnejšou stránkou je však podľa mňa silná partia, ktorú sme spoločne vytvorili. Uvidíme, s akou taktikou na nás Trebišov vyrukuje. Bude na nás, ako sa s tým popasujeme. Súper má v kádri šikovných hráčov, spomeniem Begalu, ktorému sa zatiaľ darí aj strelecky. Možno práve na neho si budeme musieť dávať zvýšený pozor,“ tvrdí starší brat hráča Zlatých Moraviec Martina Bednára.

Na dobrých výsledkoch zverencov Jozefa Škrlíka má nemalý podiel výborne fungujúca defenzíva. Za chrbát humenského brankára Dávida Slávika prešla lopta zatiaľ len trikrát, z toho dvakrát po pokutových kopoch. „Dobrú defenzívu by som pripísal disciplíne a organizácii celého mužstva, a to najmä vtedy, keď sme bez lopty. Každý jeden hráč si zodpovedne plní svoje defenzívne úlohy. Mne osobne sa hrá výborne s mojou stopérskou dvojičkou Martinom Luberdom. Obaja sme Prešovčania, v minulos*-ti spolu hrávali aj naši otcovia. Možno preto to teraz klape aj nám dvom. Celkovo platí, že všetci sa na ihrisku môžeme spoľahnúť jeden na druhého, snažíme sa navzájom si pomáhať,“ pochvaľuje si Bednár.

Ervín Matta: Do Humenného pôjdeme s veľkým odhodlaním

Trebišovčanom sa, podobne ako Humennému, výborne darí v zadných radoch. Doteraz jediný gól inkasovali od Dubničana Rešetku v treťom kole. Samozrejme, do úvahy je potrebné brať fakt, že zo šiestich zápasov sa hráči Slavoja až päťkrát predstavili doma, jediný inkasovaný gól je však beztak veľmi slušnou vizitkou. „To, že sme doteraz dostali len jeden gól, je zásluha nielen nás, obrancov, ale celého mužstva. Verím, že sa nám bude dariť aj naďalej, a to na oboch stranách ihriska,“ vyzdvihol tímovú spoluprácu Ervín Matta, ktorý hráva v novovytvorenej stopérskej dvojici s Michalom Krajňakom, letnou posilou Trebišova z treťoligovej Plavnice „Musím povedať, že s Mišom sme si sadli veľmi dobre. V tom, že prišiel z tretej ligy, nie je vôbec žiadny problém. Už v prípravnom zápase proti Liptovskému Mikulášu, ktorý sme porazili 2:0, som cítil, že to môže dobre fungovať. Každým tréningom aj zápasom sa spoznávame čoraz lepšie,“ pochvaľuje si odchovanec košického futbalu.

Hoci Humenné je v domácom prostredí veľmi silné, zverenci Ondreja Desiatnika tam rozhodne nepocestujú v porazeneckej nálade. „Od tohto derby očakávam veľký boj na ihrisku. Budeme čeliť ťažkému súperovi, ktorý ako nováčik prežíva veľkú eufóriu. Humenné sa určite bude snažiť predĺžiť svoju šnúru bez prehry, no my tam pôjdeme s veľkým odhodlaním. Verím, že sa nám podarí získať tri body,“ dúfa gólový hrdina posledného zápasu Slavoja proti juniorom Slovana.

Trebišovčania už druhú sezónu po sebe hrajú s veľmi mladou základnou jedenástkou. Aj podľa výsledkov je zrejmé, že trénerovi Desiatnikovi sa s nimi darí odvádzať dobrú robotu. V aktuálne druhom tíme tabuľky si uvedomujú, že napriek dobrému vstupu do sezóny je potrebné ostať nohami na zemi. „Našou silnou stránkou je podľa mňa dravosť, ako mladé mužstvo toho veľa nabeháme, súperom nič nedarujeme. Náš tréner chce, aby sme vždy odovzdávali maximum, motivuje nás k zlepšovaniu sa, čo ja osobne kvitujem. V kádri máme aj zopár skúsenejších hráčov, ktorí nás vedia usmerniť. Vytvoril sa tu taký správny mix. Sme dobrá partia, rozumieme si, tak na ihrisku, ako aj mimo neho. Myslím si však, že ešte prídu náročné zápasy, ktoré nášho tímového ducha poriadne preveria,“ uzavrel Matta.


Aktuálne články

Spoznáme po víkende aj druhého zostupujúceho?
Komárno zvýšilo náskok, definitíva pre Spišiakov
Ašpiranti na postup sa predstavia na Považí
Humenné s prvou prehrou na jar, Dolný dobehol Letenaya
Prešov nevyužil prehru Komárna
Už iba Myjavčania čakajú na prvé jarné víťazstvo
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 26 50:20 61
2. 26 47:17 56
3. 26 53:25 54
4. 26 42:31 43
5. 26 38:29 43
6. 26 46:38 42
7. 26 52:50 39
8. 26 35:35 37
9. 26 43:43 33
10. 26 39:47 32
11. 26 38:46 32
12. 26 43:51 31
13. 26 27:41 30
14. 26 32:44 23
15. 26 21:59 16
16. 26 17:47 9